Vilde Frang Bjærke er tildelt Den Norske Solistprisen

Den unge fiolisten mottar kr 100 000, og vil dessuten som prisvinner holde konsert i Troldsalen under Festspillene i Bergen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

VIlde Frang Bjærke

Den Norske Solistprisen ble opprettet på grunnlag av en donasjon fra forretningsmannen Bernt J. Fossum. Prisen er på kr 100.000,- og blir i år delt ut for fjerde gang. Og det er fiolinist Vilde Frang Bjærke (f. - 86) som er årets prisvinner.

– Frang Bjærke har utmerket seg som en usedvanlig begavelse. Hun har allerede nådd svært langt som fiolinist og har alle muligheter til å utvikle en betydelig internasjonal karriere, sier festspilldirektør og jurymedlem, Per Boye Hansen i en pressemelding.

Prisvinneren debuterte med Oslo Filharmoniske Orkester da hun var 12, har hun opptrådt med orkestre i hele Skandinavia, Baltikum, England, Tyskland, Sveits og Østerrike. Hun har også spilt på store internasjonale festivaler med Martha Argerich og vært på turné med Anne-Sophie Mutter.

Vinneren holder alltid en konsert i Troldsalen under Festspillene, og Vilde Frang Bjærkes konsert blir 24. mai 2009. Med seg har hun pianisten Marianna Shirinyan som hun også skal på en omfattende turné med i Danmark og Sverige.

Det er Festspillene i Bergen som melder dette.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om kunstmusikk

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten