Foto: Beat/Hans Martin Martinussen

Beat.no inngår avtale med RiksTV

Vestlandsk strømmetjeneste øyner håp om et gjennombrudd via det digitale bakkenettet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den tidligere mp3-butikken Beat.no ble i 2011 lansert som en abonnementsbasert strømmetjeneste.

Den norske tjenesten, som oppgir å ha 18 millioner musikkspor tilgjengelig, drives av familien Wilberg fra øya Mjømna i Gulen kommune, nord for Bergen.


Les også: Tåler forsinkelser


Avtale med RiksTV
Denne uken lanseres Beat.no hos RiksTV, som er et betal-TV-selskap for det digitale bakkenettet. Med RiksTV-avtalen øyner Beat muligheten til å ta innpå de store strømmetjenestene, gjennom å levere levende bilder, konsertopptak og musikkfiler av høy kvalitet.


Følg musikkdebatten: Ballade på Facebook


– Vi vil prøve å utnytte at vi skal være til stede på kundenes set-top-bokser. Det gir oss en rekke muligheter og fortrinn. Men vi kommer ikke til å gjøre noen satsinger uten å ha finansiell ryggdekning, sier Njål Hansen Wilberg i Beat.no til Dagens Næringsliv.

– Hvis vi skal følge store ambisjoner, så er det en av de store risikokapitalselskapene som vi må ha inn her.

Wilberg opplyser til samme avis at tjenesten er i ferd med å bikke 20.000 abonnenter. Avtalen med RiksTV blir forøvrig den tredje distribusjonsavtalen til Beat.no. Altibox tilbyr allerede tjenesten for 99 kroner i måneden, i tillegg har Beat.no en tilsvarende avtale med Tele2.


«En liten mygg»
Ambisjonene til Beat.no har hele tiden vært å ta en betydelig andel av det norske strømmemarkedet. I et intervju med Ballade i fjor omtalte Wilberg Beat.no som «en liten mygg som skal bli en stor mygg».

– Vi vil vokse i Norge og få kommersialisert avtaler. Klarer vi det, er det naturlig å tenke internasjonalt, sa Wilberg.


Følg Ballade på Twitter


Selskapet har imidlertid gått med et samlet tap før skatt på 12,7 millioner kroner i 2010 og 2011, og Wilberg innser at et positivt resultat i 2012 er urealistisk.

– Det blir nok blodrødt også i år. Men hvis vi sitter rolig i båten neste år, så vil vi greie oss med et lite overskudd, sier Wilberg til DN.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Beat.no

Mer i MICs bransjeregister


Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om bransjen

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten