Videreføring av Ballade

Norsk Komponistforening har overtatt nettavisen ballade.no med umiddelbar virkning. – Vi jobber nå med å finne en god løsning for videre drift sammen med de andre i bransjen, sier styreleder i Norsk Komponistforening Åse Hedstrøm.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kulturdepartementet vedtok i sommer at Ballade ikke skulle videreføres når MIC og MEN skulle bli den nye organisasjonen Music Norway, og det nyoppnevnte styret i Music Norway fikk i oppgave å undersøke mulighetene for en uavhengig drift av Ballade. Det lyktes ikke å finne en løsning før nyttår, og styret i MIC besluttet onsdag 9. januar å overlate eierskapet av domenenavnet ballade.no og forvaltningen av tekstene til Norsk Komponistforening.

– Vi har arbeidet aktivt for at overgangen fra MIC til ny organisasjon skulle gå så bra som mulig. Vi kan ikke sitte stille å se på at Ballade blir lagt ned, og i en slik situasjon tar vi nå grep for at musikklivet i framtiden skal ha et uavhengig fagblad som Ballade er, sier Åse Hedstrøm.

Veien videre
Norsk Komponistforening har overtatt domenenavn og arkiv, og samarbeider nå med andre aktører for å få på plass en selvstendig organisasjonsstruktur for Ballade. Det er viktig å videreføre Ballade med en frittstående, uavhengig redaksjon, og målet er å få til en relansering så raskt som mulig.


Les også disse sakene:
- På komponistforeningens hjemmeside og
- i Dagsavisen

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten