Trygve Seim, Frode Barth og Lars Andreas Haug i Kairo

- Det tempererte system får brynt seg mot kvarttonene...

El Genaina Theatre i samarbeid med Den Norske Ambassaden og Culture Resource (Al Mawred Al Thaqafy) i Cairo organiserer en musikkworkshop fra 24. oktober til 4. november 2009 i El Genaina Theatre.

Trygve Seim, saksofon, Frode Barth, gitar og Lars Andreas Haug, tuba er blant våre fremste musikere som ofte arbeider med improvisatorisk musikk. Samtlige komponerer og utgir de egen musikk. - De er dessuten også entusiastiske pedagoger.

De tre norske musikerne/komponistene/pedagogene er invitert til å holde workshop i improvisasjon, komposisjon, arrangering, europeisk harmonilære og interpretasjon (hvordan formidle sitt budskap i en konsertsituasjon).

Samtidig får de norske kurerer en unik mulighet til å utfordre det tempererte system og komme nærmere kvarttonene estetikken. Trygve Seim har arbeidet med kvarttoner i flere år og hatt mange vellykkede samarbeidsprosjekt med bl.a arabiske musikere. Ikke minst er julekonsertene til The Source (Øyvind Brække, trombone, Trygve Seim, saksofoner, Mats Eilertsen, bass og Per Oddvar Johansen, trommer), et populært og godt eksempel på at kvarttonene også i norge blir verdsatt. "The Source of Christmas" arrangeres i år for 14 år på rad og er et eksempel på at musikere fra fjerne himmelstrøk og deres kvarttoner skinner og gleder et publikum i Norge som ikke alltid er klar over at det finnes vakker musikk utenfor det tempererte system. Den kritikerroste dobbelCDen "The Source: of Christmas – Live" ble utgitt i 2007 (Grappa).

Frode Barth har også erfaring med kvarttoner gjennom å ha arbeidet med komponisten Bjørn Fongaards mikrointervall musikk. Fongaard var en pioner (også i europeisk sammenheng). Fongaard var nermest alene om å komponere mikrotonalt materiale og integrere kvarttonene i kunstmusikken på 60- og 70-tallet. Barth lånte Fongaards unike kvarttonegitar av Fongaard familien i flere år og fikk Statens Arbeidsstipend for kunstnere for å fordype seg i Fongaards komposisjoner. (Svært få av verkene til Fongaard ble fremført mens han levde, fordi musikerne ikke var interesserte i - eller i stand til - å lese eller spille mikrotonal musikk).

Workshopen vil bli avsluttet med to konserter i Alexandria og Cairo der Trygve Seim, Frode Barth og Lars Andreas Haug skal spille med den prisbelønte musikeren Fathy Salama og hans orkester:

For mer informasjon: www.mawred.org Tidspunkt:
06.11.2009 kl 20:00

Sted:
El Genaina Theatre – Al Azhar Park – Salah Salem Rd., Cairo, Egypt

Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no