Ellen Aagaard i Tokyo

Ellen Aagaard synger i Julio Estradas opera ”Murmullos del Paramo”.

Den norske sangeren Ellen Aagaard reiser denne julen til Tokyo for å synge i en moderne opera. Operaen ”Murmullos del Páramo” er skrevet av den meksikanske komponisten Julio Estrada, og settes opp i Tokyo for første gang. Ellen Aagaard, som har spesialisert seg innen moderne klassisk vokalmusikk, synger begge de kvinnelige hovedrollene, Doloritas og Susana. Hun har jobbet med komponisten tidligere, og er hentet inn til denne oppsetningen, sammen med et ensemble som er satt sammen av musikere fra store deler av verden: Amadeo Estrada (sang), Llorenc Barber (perkusjon), Magnus Andersson (gitar), Ko Ishikawa (sho), Mike Svoboda (trombone) m.fl.

Operaen bygger på Juan Rulfos berømte roman ”Pedro Páramo”. Estrada sier selv at operaen er en måte ”å høre romanen på”. Juan Preciado kommer til den lille byen Comala for å lete etter sin far, Pedro Páramo. Byen er tom, alle er døde, men de døde hvisker og mumler og forteller byens og Páramos historie. Doloritas er Preciados mor, hun opptrer i første del av operaen, mens Susana er Pedro Páramos store ubesvarte kjærlighet, hun forteller sin historie i 2. del. Historien om kvinnenes og landsbyens skjebne er også et bilde på hva europeerne gjorde med indianernes land og kultur.

Oppsetningen er produsert av japanske KAIBUNSHA, og er en del av feiringen av 400 års forbindelser mellom Japan og Mexico.

Tidspunkt:
21.12.2010

Sted:
Spiral Hall, Tokyo, Japan

Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no