Rønnes, Robert

Robert Rønnes

Robert Rønnes (1959), studerte fagott med K.Bjærke og T.Nedberg ved Norges Musikkhøgskole og med R.Birnstingl ved "Conservatoire de musique de Geneve" i Sveits. Han fortsatte sine studier med G. Brooke i London og V. Popov i Moskva.

Siden 1981 har han vært solofagottist i Stavanger Symfoniorkester. Samme funksjon hadde han i Stockholm Filharmoniske Orkester i en sesong i 1988. Rønnes var dessuten den første norske fagottist som debuterte med støtte fra Rikskonsertene i Universitetets Aula i Oslo i 1985, med overveldende kritikker.

Han har ellers gjort seg bemerket som kammermusiker og som en forkjemper for norsk samtidsmusikk - en rekke norske komponister har dedisert ham sine verker, som igjen har resultert i flere CD-innspillinger. Han bruker i tillegg mye tid på å "restaurere" eldre og bortglemte verker for sitt instrument. Han blir dessuten benyttet som solist, med solistengasjement i Europa, Russland og U.S.A.

Rønnes driver dessuten en utstrakt virksomhet som komponist , og er medlem av Norsk Komponistforening. Hans komposisjoner har blitt fremført i en rekke Europeiske land, Russland og USA, og vinner stadig nye tilhørere. Han har fått flere bestillingsoppdrag med midler fra Norsk Kulturråd.

1998
-
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no