Verdensmusikk-legende gjester Norge for konserter og workshop

Hariprasad Chaurasia kommer til Norge for å avgi konserter med Karvan og Mari Boine, men han blir først å treffe i en workshop arrangert av Samspill. - Vi har fremdeles plass til fire-fem musikere på denne workshopen, sier talsmann for samspill, Javid Afsari Rad. Chaurasia har også indikert at han ønsker å ta med seg utvalgte studenter på scenen i både Drammen og Oslo.

Hariprasad Chaurasia

Chaurasia er Indias fremste utøver på den indiske fløyta bansuri. Igjennom utstrakt undervisning, utviklingsprosjekter, plateinnspillinger og konserter regnes han i dag som en lederskikkelse innen verdensmusikk.

Chaurasia har mottatt en rekke utmerkelser for sitt virke som innovativ kunstner og tradisjonsbærer, og samarbeidet med blant andre Jan Garbarek, George Harrison, Ravi Shankar, John McLaughin, Billy Preston, Tom Scott m.fl.

Chaurasia begynte sin musikalske opplæring som vokalist under Pandit Rajaram. I løpet av et år skiftet han til fløytespill etter å ha hørt på Pandit Bholanath, en ansett fløytist fra Varanasi. Han ble undervist av Pandit Bholanath i åtte år og i 1957 ble han et fast medlem i All India Radio i Cuttack, Orissa, hvor han arbeidet som utøver og komponist.

Banerjee er en fremdragende tabla-spiller fra India Han har spilt med store musikere i hjemlandet, og holdt en rekke kurs i tabla rundt om i Europa og USA.

Ved to anledninger (22. og 24 august) vil han spille med norske musikere i henholdsvis Drammen Teater og Norges Musikkhøgskole. I Drammen blir det felleskonsert med Mari Boine, mens oslokonserten gjestes av Karvan, bestående av: Javid Afsari Rad (santur), Jai Shankar (tabla), Rohini Sahajapal (sitar).

Chaurasias elev Tal Coleman (bansuri) fra Israel og Behnam Samani (tombak) fra Tyskland medvirker også på begge konserter.

Biletter til drammenskonserten selges igjennom Elvefestivalen. Biletter til 24 august, som koster 150 kr, kan kjøpes på posten eller i døra.

- Workshopen er i hovedsak for blåsere og perkusjonister, men sangere og andre instrumentalister vil også kunne ha stort utbytte av kursingen, sier Rad.

Kurset koster kr 1200 for ca 24 undervisningstimer fordelt på 8 dager

Interesserte musikere kan kontakte samspill på 22 82 51 90 / 900 57 293, eller på e-post:samspill@kombinasjoner.no

Samspill ble stiftet i 1999 som en organisasjon for, og drevet av, musikere med utenlandsk bakgrunn. Målet er å forbedre utenlandske musikeres arbeidssituasjon i Norge, både i forhold til det norske og til det utenlandske markedet. 

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no