Bertine Zetlitz vant GramArts Gullmikrofon

GramArts nye hederspris Gullmikrofonen ble delt ut under GramArts 15-årsmarkering på restauranten Fugazi i Oslo tirsdag kveld. Prisen gikk til Bertine Zetlitz, som av juryen ble fremhevet for sin evne til å "kombinere musikalsk originalitet med god, salgbar popmusikk". Torstein Flakne, Morten Harket, Hellbillies og Surferosa var de øvrige nominerte til Gullmikrofonen.

Bertine Zetlitz mottar Gullmikrofonen 2004

Store deler av norsk musikkbransje var til stede da Bertine Zetlitz mottok hedersprisen Gullmikrofonen tirsdag kveld. Anledningen var samtidig en markering av GramArts nylig opprettede Fond for norske fonogramsolister.

- Zetlitz vant prisen for sin evne til å kombinere musikalsk originalitet med god, salgbar popmusikk. Ikke minst har hennes siste plate, "Sweet Injections", appellert til et stort publikum og imponert kritikere og bransjefolk, heter det i en pressemelding fra GramArt.

GramArts Gullmikrofonen er en nyopprettet bransjepris som i følge statutene skal gis til artister som har betydd spesielt mye for norsk musikkliv, og som har satt standarden innenfor sin sjanger. Zetlitz fikk overrakt prisen av styreleder Marianne Antonsen, som ga prisen på vegne av GramArts styre og 1800 medlemmer. Ved siden av prisen mottok Bertine Zetlitz en sjekk på 10 000 kroner.

Zetlitz har vunnet Spellemannsprisen to ganger, blant annet for beste debutalbum, og Hitawards to ganger, i kategorien "Årets beste kvinnelige artist" i 1998 og 2000. Hun har gitt ut albumene "Morbid Latenight Show" (1998), "Buautiful So Far" (2000) og "Sweet Injections" (2003). Den sistnevnte toppet VG-lista fire uker på rad, og ble liggende inne på Topp 40 i ytterligere 30 uker.

Torstein Flakne, Morten Harket, Hellbillies og Surferosa var de øvrige nominerte til Gullmikrofonen.

- Før nominasjonen ble GramArts medlemmer oppfordret til å foreslå kandidater. De fem i finalen var nominert etter forslag som var kommet inn, samt styrets frie vurdering, forteller GramArt.

Konferansier for kvelden var Kjell Elvis, mens Anne Hvidsten, Amund Maarud Band og Popium var satt opp som den musikalske underholdningen.

GramArt ble stiftet i 1989 for å ivareta grammofonartistenes interesser i GRAMO (utøvernes og plateselskapenes vederlagsbyrå). I dag er GramArt en landsdekkende interesseorganisasjon som deltar aktivt i politiske prosesser på musikkfeltet, og som bistår med juridisk og kommersiell rådgivning norske artister har behov for i sin kontakt med bransjeaktører.

Interesserte kan lese mer om GramArt på www.gramart.no

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no