Alarm: Konsertdebut for Annie

Alarm er ikke bare en prisutdeling, men også en minifestival: Årets show byr på konsertdebuten til Annie, solokonsert med Cast i Equicez og live-favoritter som The National Bank, WE, Jim Stärk, Gåte og Enslaved. Ballade kikker også på hvilke band og artister som ligger best an i kampen om publikums gunst og dermed årets Alarmpriser. - Vi kom litt sent i gang i år, men nå legger vi merke til at stemmene tikker inn. Vi har passert en million treff for lenge siden, og opplever voldsom trafikk på nettsiden, sier daglig leder i Alarm, Svein Bjørge.

Annie

Av Øyvind Holen

- Annie har aldri gjort en konsert tidligere, og er like nervøs som vi. Akkurat nå er hun i Finland, for å øve med det finske bandet sitt. Dette blir verdenspremiere for Annie som live-artist, sier Svein Bjørge, daglig leder i Alarm.

Artistlista på Alarm-showet, som starter presis kl. 21.00 på Rockefeller lørdag 5. februar, er en sterk manifestasjon av det som rører seg i norsk rock og pop om dagen. På hovedscenen spiller Annie, The National Bank, WE, The Beautiful People, Gåte og Cast. Bjørge forteller at også mange er spente på hva Cast har å by på i sin solokonsert. Trolig blir det flere smakebiter fra soloalbumet ”Problembarn”, som skal slippes av Pass It Records i løpet av våren.

- Det blir på en måte også hans livedebut som soloartist, selv om han allerede har opptrådt på egen hånd tidligere i spesielle sammenhenger. Det blir med musikere, pluss at han tar med seg en del venner på scenen, sier Bjørge.

På John Dee spiller Minor Majority, Enslaved, Jim Stärk og sannelig dukker ikke Annie opp her også. I tillegg blir det en akustisk scene i puben, med Sissy Wish, Thom Hell og Kenneth Ishak. De to sistnevnte er de eneste som ikke kan håpe å få med seg et pristrofé denne lørdagskvelden, for alle de andre er nominert i minst en kategori.

Men hvor er det blitt av elektronika- og jazzartistene på scenen? For det er pop- og rock-artistene som dominerer showet.

- Vi plukker ut artistene vi vil at skal spille, uten tanke på om de kan vinne en pris eller ei. Vi prøver å få med oss alle sjangerne, men det er dessverre umulig å få med oss alle hvert år, forklarer Bjørge.

Han forteller at billettsalget går veldig bra, men avkrefter ryktene om at det allerede er utsolgt. Like fullt anbefaler han folk om å kjøpe billett på forhånd, for de to foregående prisutdelingene ble begge utsolgt god tid i forveien. Det er også mulig at Alarm velger å legge ut mer enn de 1000 billettene som allerede er lagt ut for salg, så snart man får oversikt over hvor stor plass alle artistene tar.

Avstemningen via Alarms hjemmesider har i år fått en noe tregere start enn tidligere, noe Bjørge tror skyldes fokuset på flomkatastrofen i Asia. Men nå er aktiviteten i ferd med å ta seg opp.

- Vi kom litt sent i gang i år, men nå legger vi merke til at stemmene tikker inn. Vi har passert en million treff for lenge siden, og opplever voldsom trafikk på nettsiden.

Du kan stemme helt fram til fredag 4. februar, og fram til fredag 28. januar kan du også følge med på hvordan det ligger an. Innen alle priskategoriene finnes det nemlig et barometer, som viser hvor stor andel av stemmene de forskjellige artistene har fått.

- Man må samtidig huske på at man bare ser halve bildet på nettet. Når prisene avgjøres, legger vi til stemmene fra de norske musikkjournalistene, og de vektes som 50 prosent av totalen. Og de siste to ukene før utdelingen legger vi lokk på barometeret, for å holde på spenningen.

Slik så løpet mot Alarmprisen ut tirsdag ettermiddag:

I videoprisen ser det ut som Kings of Convenience allerede kan belage seg på en Alarmpris på peishylla, siden ”I’d Rather Dance With You” så langt har 47 prosent av stemmene. Sondre Lerche halser etter, med 17 prosent.

I rock er det dødt løp mellom Gåte og Gluecifer, som begge har fått 27 prosent av stemmene. The International Tussler Society følger på tredjeplass med 16 prosent.

I pop leder Thomas Dybdahl med 31 prosent, fulgt av Kings of Convenience, Annie og Minor Majority med henholdsvis 18, 18 og 17 prosent.

I metal ligger Enslaved skarpest an, med 31 prosent av stemmene – fulgt av Mayhem med 26 prosent.

Gatas Parlament leder hiphop-kategorien med solide 39 prosent av stemmene, godt foran Jaa9 & OnklP og Tungtvann – som begge har 16 prosent.

I elektronika har Ralph Myerz & The Jack Herren Band den mest overlegne ledelsen av alle. Med 61 prosent av stemmene ligger bergenserne solid foran Snuten, som har fattige 13 prosent.

Jazz-kategorien ledes av ”Pooka”, soloplata til Lars Horntveth fra Jaga Jazzist, som har 37 prosent av stemmene. Fulgt av Susanna & The Magical Orchestra, som har 26 prosent.

The National Banks ”Tolerate” leder i kampen om å bli årets låt, med 34 prosent av stemmene. Farligste ufordrere her er ”I’d Rather Dance With You” av Kings of Convenience og ”One Way Street” av Euroboys med 19 og 18 prosent.

Innen live-kategorien er det dødt løp mellom Gåte og Ralph Myerz, hver med 24 prosent av stemmene. Thomas Dybdahl ligger like bak med 20 prosent.

Til sist ligger Annie best an i kampen om å bli årets nykommer, med 29 prosent av stemmene - med The Beautiful People som ”dark horse” hakk i hæl med hele 26 prosent.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no