Beady Belle

Jazzgruppen Beady Belle betår av Beate Slettevold Lech fra Øvre Årdal, vokst opp i Volda og Marius Reksjø fra Horten. De spilte sammen i bandet Insertcoin og i Folk & Røvere, der Beate var vokalist på de tre første platene.

I 1999 ble Lech kontaktet av Bugge Wesseltoft med forespørsel om å lage en egen plate, en invitt hun svarte på med materiale som hun komponerte, arrangerte og produserte selv. Marius Reksjø var medspiller, og duoen tok navnet Beady Belle, som også ble hennes artistnavn. CD-en Home kom ut i 2001 og fikk stor mediedekning og ble mye spilt i radio, også i Europa, Japan, Korea og Australia. I kjølvannet av utgivelsen fulgte utstrakt turnévirksomhet. Singlene «Ghost» og «Loose And Win» er fra denne platen. I 2002 startet arbeidet med ny CD, med den samme kreative duoen. CD-en ble gitt ut i Tyskland, Japan og Australia før den ble sluppet i Norge. Singler herfra er «Bella» og balladen «When My Anger Strats To Cry».

I 1997 startet Lech bandet Metropolitan sammen med Morten Halle (saksofon, fløyte) og Jon Eberson (gitar). Halle har bakgrunn fra Cutting Edge og Chipahua, og er en aktiv komponist til film, teater og musikk. Eberson har vært med i norsk jazzmiljø fra 70-tallet, og har jobbet med en rekke av våre fremste musikere. Metropolitans musikalske utgangspunkt var standardlåter i nye arrangement. Bandet brakdebuterte på Moldefestivalen i 1998 og kom med selvtitulert debutplate året etter. På oppfølgeren Love Is Blind (2004) er all musikken egenkomponert av de tre, og ligger i pop/funk/jazz-landet. Lech har selv skrevet alle tekstene.

Home (Jazzland Rec., 2001)
CEWBEAGAPPIC (Jazzland Rec., 2003)
Metropolitan (Curling Legs, 1999)
Love Is Blind (Curling Legs, 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Etter bl.a. å ha sunget evergreens med Jon Eberson og chill out-musikk på norsk med Ulph i Folk og Røvere, tok Beate Slettevold Lech band- og kunstnernavnet Beady Belle. I 2003 kom ''CEWBEAGAPPIC''


Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no