Span

Rockeband fra Oslo/Akershus-området som startet som Explicit Lyrics i 1996. Bandet besto da av Joff (Fridtjof Nilsen) på gitar, Burn (Jarle Bernhoft) på vokal, Rouge (Roger Zernichow-Brekke) på bass og Rage V (Vegard Eriksfallet) på trommer. Explicit Lyrics utga singelen «Flow» i 1997, samme år som de spilte på både Quart- og Kalvøyafestivalen. «Hardtslående, funky og groovy» sto det på et presseskriv utgitt rett før deres eneste album Lipshave ble sluppet på Mega Records i 1998. Bandet ble litt frustrert etter at Lipshave ikke solgte som forventet, bassist Rouge sluttet, og bandet eksisterte som trio med Burn på bass i halvannet år.

I 1999 ble bandet til Span. Kun Nilsen og Bernhoft var tilbake. Nye medlemmer var bassist Vemund «Wes» Stavnes og trommeslager Fredrik Wallumrød. De utga en EP på Playground med tittelen Baby’s Come Back, for så å bli det første norske bandet med kontrakt på Island Records i mai 2002. Span har turnert mye i Storbritannia. De finansierte for øvrig et UK-opphold ved at Nilsen medvirket i reklamefilmer for Opplysningskontoret for kjøtt. På tampen av 2003 sluttet Stavnes, som ble erstattet av Kim Nordbæk.

Span kom med en del singler; «On My Way Down», «Found» og «Papa» før de album-debuterte noe forsinket med Mass Distraction i februar 2004. Albumet var produsert av Gil Norton, som bl.a. har Pixies og Foo Fighters på samvittigheten, og fikk meget god mottagelse i både musikktidskriftet Kerrang og New Musical Express.

Mass Distraction (Island, 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Span kom med en del singler før sitt første album ''Mass Distraction'' (2004), mest kjent er «Found» (2003)


Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no