BerlinSong - Einar Stenseng på filmfestivalen i Berlin

Sangeren og låtskriveren Einar Stenseng er en av artistene som blir portrettert i dokumentarfilmen BerlinSong, som skal vises i det offisielle dokumentarfilmprogrammet under Filmfestivalen i Berlin i februar. Regissør er Uli M. Shueppel, som blant annet står bak ”The Road To God Knows Where” fra 1990, en film som portretterte Nick Cave & The Bad Seeds. - Det er plass til 400-500 mennesker pr. visning, så det er ganske mye folk som kommer til å se den. Det blir fælt, sier Einar Stenseng til Ballade.

Einar Stenseng - BerlinSong (Foto: Marie Sjøvold)

Av Carl Kristian Johansen

”The Road To God Knows Where” omhandler Nick Cave and the Bad Seeds sin turné i USA etter albumet “Tender Prey” fra 1988. Men denne gangen har Schueppel fulgt Einar Stenseng, og fem andre internasjonale artistkolleger som har virket i Berlin de siste årene.

- BerlinSong handler om unge singer/songwritere fra hele verden som av eller annen grunn har flyttet til Berlin, og om hvordan disse opplever Berlin, sier Einar Stenseng.

- Det er egentlig en ganske ulik samling med folk som er med, men det handler om singer/songwriters som en felles greie. Jeg vet ikke hva jeg bidrar med spesielt, fortsetter han.

En ny scene?

Om filmen står det at den skal portrettere ”the new folk underground scene” i Berlin. Kan du fortelle om denne scenen?

- Tror akkurat det er forsøk på å forenkle ting litt. Jeg føler meg ikke som en del av noe neo-folk miljø, og filmen gir seg ikke ut for å gi et bilde av en undergrunnsscene i Berlin. Den er mer en abstrakt poetisk beskrivelse av folk som holder på med sitt i byen, så det er en slags hyllestfilm til Berlin også, sier Stenseng.

- Schueppel har laget flere filmer som handler om Berlin og musikere i Berlin. Han er en veldig ”berlinsk” filmregissør egentlig.

Stenseng og de andre artistene skal opptre på premierefesten i forbindelse med de fire visningene som går fra 13. – 17. februar.

- Jeg skal ned dit, ja, men det blir mest for å drikke gratis champagne og feire filmen. Jeg har ikke sett den enda. Jeg tenkte jeg skulle vente til den ble vist på stort lerret. Det er plass til 400-500 mennesker pr. visning, så det er ganske mye folk som kommer til å se den. Det blir fælt, mener Stenseng.

Schueppel har altså laget film om Nick Cave tidligere, på det tidspunktet en slags rockabilly-noir-artist, og en artist Stenseng nærer et visst slektskap til. Stenseng havner dermed i en rett linje tilbake til Cave og bandet hans. Har du noen tanker om hva denne oppmerksomheten eventuelt kan bety for deg og karrieren?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det morsomste er om filmen i seg selv kan få oppmerksomhet og vises på andre festivaler, og det er selvfølgelig gøy at flere folk får se og høre det jeg driver med, innrømmer Stenseng.

Tilbake til Oslo

Sent i januar gjorde Stenseng en farvelkonsert i Berlin. Han har blitt samboer og flyttet tilbake til Oslo. Betyr det en endelig sluttstrek for Stenseng som Berlin-artist?

- Jeg kommer vil savne byen og kommer helt sikkert til å dra tilbake på besøk. Det er ikke sikkert hvor lenge jeg skal være i Oslo, det får vi ser på. Farvelkonserten var en sluttsterk for de tre årene jeg har vært der. Det var mye folk jeg hadde spilt med på den konserten, så det var innmari gøy.

BerlinSong vises 13., 14., 16. og 17. februar under den 57. Internasjonal Filfestivalen i Berlin. De andre artistene i filmen er Josepha Conrad, Philipp Conrad, Elisabeth Wood, Tommy Simatupang, Kat Frankie og Nathan Vanderpool.

Stenseng kommer til å slippe sitt album nr. 2 på plateselskapet Big Dipper i andre halvdel av 2007. Dette er hjemmesiden hans. Filmfestivalen i Berlin har denne hjemmesiden, BerlinSong finnes her.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no