Beatservice relanserer Sketch

Platene til duoen Sketch har ikke vært tilgjengelig på en god stund. Nå relanserer Beatservice Records det de omtaler som ”klassisk norsk ambient”.

Sketch_cover

- Katalogen til plateselskapet Beatservice har vært tilgjengelig i digitalformat i mange år, men det er først de siste par årene, med introduksjonen av iTunes, at den digitale omsetningen har tatt helt av, melder Vidar Hanssen i Beatservice.

- Digital distribusjon står for en stadig større del av de totale inntektene for musikksalg, og dette er også noe som ”smal” musikk nyter godt av. Sannsynligheten for at en smal, norsk, elektronisk utgivelse skal finne veien via distribusjonsledd og butikkledd til for eksempel en liten landsby i Nord-Frankrike er relativt liten, men gjennom iTunes og andre digitale kanaler er de tilgjengelige verden over med noen få tastetrykk!

Beatservice mener dette dermed er en fin anledning til gjenutgivelser av sjeldenheter som tidligere har hatt begrenset tilgjengelighet. Sketch er en norsk ambientduo som har gitt ut få utgivelser med varierende grad av tilgjengelighet, men som likevel har opparbeidet seg en kultstatus.

Duoen bestående av Tor Jørgensen og Kai Mikalsen produserer ambient musikk med en god posjon dub, organisk og teksturrikt. Inspirasjonskildene skal blant annet være Brian Eno og Jon Hassel, samt ”moderne” ambient som The Orb og Biosphere.

Høye priser på eBay

Hanssen forteller videre om bandet:

- På begynnelsen av 80-tallet vanket de i samme miljø som Geir Jenssen, og introduserte han for eksperimentell elektronisk musikk. De kan således sies å ha en liten lillefinger med i suksessen til Biosphere. Geir fikk anledning til å gjengjelde tjenesten da han tok med demoen for deres første album ”Reasons to Sway” til R&S, som gav dette ut i 1994 på underlabelen Apollo. De sendte ytterligere to album til R&S men fikk ingen respons, så de gav disse to albumene ut på egen hånd i begrenset opplag (500 ex) som dobbelplaten ”Abeyance” i 1997, i et nydelig forseggjort utbrettcover. I 2000 kom de med studioalbumet ”Zincanode” på Racing Junior, og livealbumet ”59°56'N 10°44'Ø 21.09.00” via designbyrået Subtopia.

R&S/Apollo er nå nedlagt. ”Abeyance” og ”Zincanode” er utsolgt og har ikke vært tilgjengelig i utlandet. Sketch-albumene så dermed ut til å gå inn i musikkhistoriens glemmebok, visstnok kun tilgjengelig for avsindige priser på eBay.

Beatservice satser nå på en komplett re-release av hele katalogen i digital form. I løpet av 2007 kommer hele følgende titler fra Sketch ut som digitale album.

Releaseplan for Sketch back-katalog i 2007:
8. juni: Reasons To Sway 1
6. august Abeyance vol 1/Abeyance vol 2
1. oktober: Zincanode

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no