Lytterforeningen fem år - ny musikkpris

I forbindelse med sitt femårs jubileum deler Lytterforeningen for klassisk musikk ut en nyopprettede musikkpris til en lovende ung musiker. Første prsivinner er Vilde Frang Bjærke, hun tildeles 15 000 kroner.

VIlde Frang Bjærke

Dette er begrunnelsen, i følge en pressemelding.

"Hun er en selvskreven kandidat. Hun er 21 år, hun har markert seg som en meget talentfull og spennende utøver på sin fiolin, og har allerede rukket å spille sammen med meget prestisjetunge symfoniorkestre i mange land.

Vilde Frang Bjærke begynte å spille fiolin da hun var fire år, og hun er utdannet på Barratt Due Musikkinstitutt i perioden 1993-2002, med Alf Richard, Henning Kraggerud og Stephan Barratt Due.

Allerede da hun var åtte år spilte hun Mendelssohns fiolinkonsert, og Tsjaikovskis fiolinkonsert da hun var ni år. 13 år gammel fikk hun stående applaus da hun spilte med Oslo-Filharmonien under Mariss Jansons.

Fra 2003 studerte hun med professor Kolja Blacher i Hamburg. Hun har samarbeidet med norske og europeiske orkestre og turnert i Kina, Malaysia og Thailand. Hun har vunnet en rekke priser og legater, og har stipend hos Anne Sophie Mutter i Tyskland.

Vilde Frang Bjærke er også meget opptatt av kammermusikk og har fokusert på duoformatet i opptredener på kammermusikkfestivaler i Norge og i utlandet. Hun har også spilt i radio og fjernsyn i inn- og utland.

I år har hun spilt Bachs konsert for to fioliner sammen med Anne Sophie Mutter og Trondheimssolistene, på turné i Norge, Finland, Danmark og Tyskland.

Forrige uke var hun P2-solist i fire verker av Beethoven og Stravinsky med Kringkastingsorkestret, deriblant Stravinskys fiolinkonsert.

Vi i Lytterforeningen for klassisk musikk er stolte over å kunne tildele vår første musikkpris til en så betydningsfull ung musiker, vi gratulerer på det varmeste og ønsker Vilde Frang Bjærke hjertelig til lykke i karrieren fremover."

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no