Kornstad, Håkon

Diskografi fra jazzbasen.no

Saksofonist, fløytist m.m., f. i Oslo 05.04.1977

Etter å ha startet på klarinett i barneårene, tok Kornstad sin utdannelse med saksofon som hovedinstrument ved jazzlinja i Trondheim. I løpet av studietiden startet han jazztrioen Triangle sammen med Per Zanussi (bass) og Wetle Holte (trommer). Senere kom også Erlend Skomsvoll (piano) og Live Maria Roggen (vokal) med, og denne besetningen utviklet seg etter hvert til bandet Wibutee, som hadde sin første større konsert under Nattjazzen i Bergen i mai 1998. Etter fullførte studier flyttet Kornstad tilbake til Oslo, der han snart ble en sentral figur i miljøet omkring musikklubben Blå. I 1999 kom Wibutees første CD «Newborn Thing» ut, produsert av Bugge Wesseltoft på Jazzland. Wibutee har siden dette gått gjennom flere personellutskiftninger, og har gitt ut CD-ene «Eight Domestic Changes» (2001), «Playmachine» (2004) og «Sweet Mental» (2006).

Et annet av Kornstads hovedprosjekter har vært triosamarbeidet med Mats Eilertsen (bass) og Paal Nilssen-Love. Trioen opptrådte for første gang i større sammenheng ved Moldefestivalen i 1998. I 2001 opptrådte trioen på festivalen sammen med Pat Metheny, på spesielt ønske fra Metheny. I 2002 mottok Kornstad Kongsberg Jazzfestivals musikerpris, og kvitterte for prisen ved festivalen året etter, der trioen var utvidet med den tyske trompetisten Axel Dörner. Resultatet kom ut på CD-en «Live from Kongsberg» (2004), og trioen kan også høres på «Space Available» (2002).

Sammen med Nilssen-Love har Kornstad gitt ut duoinnspillingen «Schlinger» (2003). I en mer tradisjonell form møter vi Kornstad i duoformat sammen med pianisten Håvard Wiik på «Eight tunes we like» (2005) og «The Bad and the Beautiful» (2006).

Kornstad har også samarbeidet med musikere som Sidsel Endresen, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft og Anja Garbarek, og i 2006 deltok han i det europeiske turnekonseptet Jazzland Community sammen med Wesseltoft, Aarset, Sidsel Endresen, Marius Reksjø og Wetle Holte. En CD under samme tittel ble utgitt 2007.

Kornstads konsertvirksomhet har omfattet turneer så vel i Norge og Europa som i Canada og USA, og i 2006 gjorde han tre solokonserter i Kina. Hans siste CD-utgivelse, «Single Engine», kom i 2007, og er en soloutgivelse med Bugge Wesseltoft (orgel), Ingebrigt Flaten (bass) og Knut Reiersrud (gitar) som gjester på enkelte spor. I 2008 kom utgivelser med Maria Kannegaard («Maryland») og Unni Løvlid. Gruppa Maryland opptrådet på Vossajazz i 2008, hvilket er utgitt på CDen «Live!». I 2009 kom hans duoplate sammen med Ingebrigt Håker Flaten, «Elise», og en ny soloplate med tittelen «Dwell Time». I 2010 var han en av artistene på Vossajazz sin utgivelse «Eg e liten eg, men eg vaoga’ meg», og året etter forelå en trioplate med Ingebrigt Håker Flaten og Jon Christensen, «Mitt hjerte alltid vanker», Ola Kvernbergs «Liarbird» og hans eget soloprosjekt, «Symphonies in my head». Imidlertid hadde hadde også andre ambisjoner – og begynte i 2011 sangstudier ved Operaskolen.

Norsk Jazzarkiv/November 2012

-
Biografien er produsert av Norsk Jazzarkiv og er tidligere publisert i jazzbasen.no.
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no