Pedersen, Hallgeir

Diskografi fra jazzbasen.no

Gitarist, f. i Tromsø 24.05.1973

I motsetning til mange av sine samtidige, er Hallgeir Pedersen for en stor del selvlært som jazzmusiker. Hans første inspirasjonskilder som gitarist kom i ungdomsårene fra hardrock- og heavy metal-band som TNT, Kiss og Iron Maiden, men på musikklinjen ved Alta videregående skole studerte han også klassisk gitar. Først som 19-åring bestemte han seg for å bli jazzgitarist, og han nevner selv Robert Normann og Thorgeir Stubø blant sine første inspirasjonskilder.

I 1994 startet Pedersen sammen to skolekamerater Alta Jazz Trio, som bl.a. spilte på Varangerfestivalen i 1995, og i 1996 ble han medlem i en ny trio, denne gang med bassisten Dag Erik Pedersen og den rumenske pianisten Constantin «Nuti» Tanase. Etter Tanases død i 1997 fortsatte Dag Erik og Hallgeir samarbeidet, nå i selskap med gitaristen Øystein Norvoll og trommeslageren Trond Sverre Hansen i gruppa Bebop Guitars.

Fra 1999 har Pedersen gjort en stor del av sine konserter som leder av sin egen trio. Originalbesetningen bestod av Pedersen og Trond Sverre Hansen samt Konrad Kaspersen på bass. Trioen gav ut Pedersens debut-CD «West Coast Blues» i 2002, og samme år ble også Pedersen den første mottaker av Randi Hultins minnepris. På grunn av en skulderskade måtte Kaspersen forlate gruppen i samme år, og etter at Steinar Raknes en kort periode hadde vikariert for Kaspersen, ble Bjørn Alterhaug gruppens faste bassist fra 2003. Denne trioen har gitt ut CD-ene «Wistful» (2004) og «Bluero» (2006). Senere ble trioen utvidet til kvartett med pianisten Ivar Antonsen (opprinnelig fra Fauske), og Roger Johansen (opprinnelig fra Bodø) ble ny trommeslager. Under bandnavnet «Flight» gav de i 2010 ut CDen «Dec. 17».

Pedersen har også medvirket på flere prosjekter sammen med trompeteren Tore Johansen, bl.a. som medlem av konsertprosjektet «A Tribute to Lars Gullin» og på CD-en «Windows» (2003). Fra 2003 har han jevnlig samarbeidet med den svenske tenorveteranen Bernt Rosengren i Pedersen/Rosengren Quartet. I 2006 deltok Pedersen på International Bebop Guitar Meeting sammen med bl.a. gitaristene Louis Stewart, Martin Taylor og Randy Johnston, og i 2007 mottok han Stubøprisen for sin innsats for jazzmiljøet i Nord-Norge.

Ferskere musikalske bidrag finnes på CDen «Gledeståra» med Terje Nilsen, utgitt 2012.

Norsk Jazzarkiv/Oktober 2013
-
Biografien er produsert av Norsk Jazzarkiv og er tidligere publisert i jazzbasen.no.
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no