Berge til Kristiansand

Håkon Berge går til jobben som direktør for Kristiansand symfoniorkester med ærefrykt for oppdragsgiverne, det vil si sørlendinger med sans for god musikk.

Av Tellef Øgrim

Komponisten og styrelederen i TONO starter i ny jobb som direktør for Kristiansand symfoniorkester rett over påske, etter å ha blitt ansatt i går. Han lover oppdragsgiveren sin fulle oppmerksomhet.

- Vi må ta på alvor hvem som er oppdragsgiveren og det er samfunnet som omgir oss. Jeg gleder meg til å følge opp planene om å utvide orkesteret til romantisk størrelse (stort nok for det romantiske repertoaret red.anm), og ikke minst å ta i bruk det nye orkester- og teaterhuset Kilden.

Orkesteret har i dag 51 musikere og har planene klare for å vokse til 70 når det flytter inn i Kilden.

- Like viktig som hvor store vi er er det selvsagt hva vi gjør, sier Berge til Ballade, uten at han går inn i konkrete planer dagen etter ansettelsen.

Han understreker likevel spesielt mulighetene som ligger i tett samarbeid med teateret og Opera Sør.

- Det kan gi en kulturell styrke til regionen som blir veldig spennende, og som ikke ville vært mulig i Oslo, sier han.


- Håkon Berge har lang erfaring fra mange ulike kulturarenaer og hans kunstneriske bakgrunn gjør han særlig skikka til å lede en kulturinstitusjon som Kristiansand symfoniorkester, sier Torbjørn Urfjell, styreleder i KSO i en pressemelding.

Avtroppende direktør Øystein Eidsaa gir seg etter 11 år som han overfor Ballade karakteriserer som "byggefasen", men henvisning til økningen antall musikere og arbeidet fram mot byggestart på Kilden.

- Jeg hadde to hovedfokus som var å bygge orkesteret og etablere nytt konserthus, og jeg kom i mål med begge, sier han ubeskjedent.

- Nå dreier det mer fra bygge- til driftsfase.

Orkesteret har blitt større og skal vokse ytterligere, men i følge Eidsaa ikke til et antall musikere på nærmere 90 slik andre av landets symfoniorkestre sikter mot.

Eidsaa går fra orkestersjef til konsulentoppdrag både innenfor kultur og næringslivet forøvrig.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no