Pirate Bay-dommen: - En milepæl i kampen mot ulovlig fildeling

I en felles pressemelding i dag lovpriser GramArt og IFPI dommen som ble tildelt individene som står bak The Pirate Bay.

Pirate Bay_logo

Dommen er streng og tankevekkende. Kampen mot ulovlig fildeling har pågått i mange år. Til tross for spredte domsavsigelser, har det vært tilnærmet rettsløse tilstander på området. Dagens dom markerer en ny rettstilstand og at arbeidet er i ferd med å bære frukter. Fra nå er det opp til artister, opphavsmenn og musikkprodusenter selv å bestemme hvordan, hvor og når musikken deres skal gjøres tilgjengelig. Et svært viktig resultat av dommen er at det slås hardt ned på brudd på denne eneretten, heter det i pressemeldingen.

- Artister over hele verden feirer i dag! Til tross for at dommen ikke vil ha direkte rettsvirkning i Norge, vil signaleffekten dommen sender norske forbrukere være svært viktig. Samtidig er det den senere tid utviklet gode tjenester og produkter som respekterer artistenes enerett. Vi tror dommen i kombinasjon med nye forretningsmodeller vil sikre at folk flest igjen kjøper musikk lovlig, sier daglig leder Elin Aamodt i GramArt.

- Dette er en viktig dom. Dommen viser at ulovlig fildeling er svært risikofylt. Nå ber vi norske myndigheter gjøre ulovlig fildeling vanskeligere gjennom å etablere et samarbeid mellom rettighetshavere og internettleverandører. Dette kan eksempelvis gjøres ved at internettleverandørene stenger tilgangen til ulovlige tjenester som The Pirate Bay. Vi mener også at myndighetene må pålegge leverandørene å videreformidle henvendelser til abonnenter som fildeler ulovlig, og gjøre det enklere å få kjennskap til identiteten til fildelere. I Sverige sikrer IPRED-loven dette, sier direktør Marte Thorsby i IFPI Norge i pressemeldingen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no