Ny sjefsdirigent fra 2010

Den unge polske stjernedirigenten Krzysztof Urbanski blir fra 2010 ny sjefdirigent i TSO.

Krzysztof Urbanski/Foto: DG Photography

Den 27 år gamle dirigenten Krzysztof Urbanski er tilbudt stillingen som sjefdirigent i TSO for tre år.

Urbanski var nyutdannet fra Chopinakademiet i Warszawa i 2007 og vant the Prague Spring International Conducting Competition i spissen for Praha Radios Symfoniorkester kort etter.

Han har dirigert Den ukrainske nasjonaloperaen og arbeider jevnlig med orkestre i hjemlandet som Polsk Radios Symfoniorkester og Sinfonia Warszawa. I tillegg har han dirigert Deutches Symphonie Orchester Berlin, Sinfonieorchester Stuttgart, MDR Sinfonieorchetser Leipzig og Philharmonia,

Tidligere denne måneden besøkte han Trondheim Symfoniorkester med Sjostakovitsj 10. symfoni.

Direktør for orkestret, Roar Leinan er meget glad og fornøyd med at Urbanski har takket ja til oppdraget.

- Krzysztof Urbanski er en dirigentbegavelse utenom det vanlige som allerede tidlig i karrieren har oppnådd bemerkelsesverdige resultater. Hans overbevisende musikalitet er fint avstemt med fremragende lederegenskaper som gjør ham til en inspirerende dirigent vi har store forventninger til. Urbanski er med sin vitalitet, ambisjoner og sterk faglige tyngde en sjefdirigent TSO trenger i årene som kommer, sier han i en pressemelding.

Krzysztof Urbanski er inne i sin siste sesong som assistentdirigent i Warszawa Filharmoniske Orkester der han dirigerer et antall abonnementskonserter hver sesong.

- Fra den første øvelsen med orkestret for bare noen uker siden, følte jeg umiddelbart en nær kontakt med dem. De responderte med entusiasme og konserten vi hadde ble en triumf for oss alle. Jeg ser fram til tre år med intenst og morsomt arbeid med å lage musikk sammen, sier han.

TSOs sjefdirigent Eivind Aadland som er i sin sjuende og siste sesong uttaler at han er glad for sin etterfølger. Han mener Urbanski vil gi en god kontinuitet til orkesterets videre arbeid. Aadland uttrykker også sin glede over at musikerne er forent og står helhjertet bak dette valget, fortelles det fra orkestret.

Mer om Krzysztof Urbanski finner du her.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no