Jazz ut

Fire jazznavn skal ut i verden med det UD-finansierte Norwegian Jazz Launch-prosjektet i år: Saksofonistene Håkon Kornstad og Frøy Aagre, pianisten Helge Lien og hans trio, og gitarist Stian Westerhus. I tillegg blir 5000 eksemplarer av den nye promoCDen JazzCD.no distribuert.

Gjennom storsatsing på noen få utvalgte artister og bred internasjonal distribusjon av en trippel promo-CD, skal norsk jazz eksporteres til det store utland. Håkon Kornstad, Frøy Aagre, Helge Lien og Stian Westerhus er alle i startfasen av en internasjonal karriere, og lanseringsprogrammet Norwegian Jazz Launch skal gi det ekstra løftet for å satse videre.

Rikskonsertene, Vestnorsk Jazzsenter og Norsk jazzforum samarbeider om prosjektet, med støtte fra UD på kr. 1 050 000,- fordelt over tre år i perioden 2010-2012. Norwegian Jazz Launch startet opp i 2004, og er nå inne i sin tredje periode.

- Det er en stor ære og en anerkjennelse av meg som musiker å bli plukket ut til Norwegian Jazz Launch, sier den kritikerroste saksofonisten Frøy Aagre. – Timingen er også perfekt nå når jeg skal på lanseringsturné i Europa, forteller Aagre. Saksofonisten slipper sitt kritikerroste album Cycle of Silence på det tyske plateselskapet ACT, og den europeiske turneen tar Aagre med til blant annet den legendariske jazzklubben Ronnie Scott’s i London.


Les Ballades intervju med Aagre


Norsk jazzforum lanserer i samarbeid med Utenriksdepartementet promo-CDen jazzCD.no – 4th set. Dette er fjerde gang norsk jazz promoteres på denne måten ute i verden.

- Trippel-formatet som er valgt gjør det mulig å presentere norsk jazz i full bredde, samtidig som den ikke forsvinner i mengden, sier Sverre Lunde, seniorrådgiver i Utenriksdepartementet.


Utenlandske medier, festivaler og arrangører kan gjennom denne trippel-CDen bli kjent med 43 forskjellige norske musikere og band som representerer bredden innenfor norsk jazz. 5000 eksemplarer av jazzCD.no distribueres nå gjennom Norsk jazzforums eget nettverk, UDs utenriksstasjoner, Europe Jazz Network, samt en mengde utenlandske medier og konsert- og festivalarrangører.

CDen presenterer både nye talenter og mer etablerte musikere. Blant de 43 som kan høres er Karin Krog, Petter Wettre, Dag Arnesen, Randi Tytingvåg, Arild Andersen, Trondheim Jazzorkester, Albatrosh og Pelbo.
At denne trippel-CDen har en misjon understrekes ikke minst av at hele 41 % av Europe Jazz Networks medlemmer i en undersøkelse sier de har booket band på grunnlag av de to første utgavene av jazzCD.no.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no