UDs reisestøtte fordelt

Serena Maneesh får 30.000 kroner for å dra på en turné som blant annet stopper med en showcase på bransjefestivalen SouthBySouthwest.

Kvelertak, BIT20 Ensemble, Susanne Sundfør, Serena Maneesh, Majorstuen og Ensemble Denada er noen av navnene som får tildelinger fra Utenriksdepartementets (UD) reisestøtteordning i mars.

Foruten Serena Maneesh får plateaktuelle Susanne Sundfør 20.000 kroner som blant annet skal brukes på bransjefesitvalene The Great Escape i Brighton, England og SPOT i Århus, Danmark. BIT20 Ensemble får med samme sum til en konsertserie i Lodz, Polen.

Senere i år legger Ensemble Denada, som ledes av trombonist og komponist HelgeSunde, ut på en omfattende Europaturné som også støttes med 20 000.

Skaidi, med Steinar Raknes og Inga Juuso får også 20.000 kroner når de skal til Ukraina og Russland i vår, mens Majorstuen får ha blitt tildelt 15.000 kroner til å dra på event og festivaltur til Frankrike, Canada og England med sin nye plate Skir.

Casiokids, Ungdomssymfonikerne, Ultralyd, Susanna & The Magical Orchestra, 1349, Noxagt, Kristin Asbjørnsen og Obliteration får også penger i denne runden.

Fra nå av deles UDs reisestøtte ut fire ganger i året. Resterende for dette året blir da. 1. juni, 1. september og 1. desember.

I støttekategorien Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør (bistandsmidler) ble fem av i alt innkomne 18 prosjekter ble av komiteen vurdert som støtteverdige. Totalt ble det søkt om 1.180.150 og til de innvilgede søknadene ble det tildelt 280.000.
Blant disse finnes Kristin Groven Holmboe, Javid Afsari Rad og Rolf-Erik Nystrøms prosjekt ”Øst Møter Nord” som ble tildelt 30 000.

Fagutvalget for begge ordningene består av Claes Olsen, Erica Berthelsen, Ola K. Berge, Maja Ratkje og Svein Bjørkås (leder). Sverre Lunde og Jan Gerhard Lassen fra UD er observatører i utvalget. ordningen forvaltes av MIC.

Fullstendig liste finnes på Stikk.no. MIC er utgiver av Ballade.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no