Lovly.no sniffer musikk

Lovly.no viser den såkalte "mention" norsk musikk får på sosiale nettsteder og kobler brukeren til lovlige butikker. Utviklingspotensialet er stort.

En stor del av nettbrukernes innlegg på forskjellige sosiale nettsteder handler om musikk. Ideen bak Lovly.no er å fange så mye som muilg av dette og presentere en ranking over de mest "nevnte" artister på nettet og koble dem til steder der musikken kan kjøpes (ved enten tradisjonell nedlasting eller streaming).

For at Lovly skal fungere optimalt må informasjon fra digitale tjenster kunne importeres automatisk inn i nettsidens program for analyse. Representantene bak den nye tjensten la under gårsdagens lansering ikke skjul på at dette har vært en større og vanskeligere oppgave enn forutsatt. Derfor er det fortsatt mye som mangler. Det gjelder ikke minst når det gjelder beregning av i hvor stor grad forskjellige artister lastes ned fra eksisterende lovlige tjenester.

Men det kommer, skal vi tro FONO, GramArt, IFPI, Musikernes fellesorganisasjon, Norsk Artistforbund og TONO, som står bak Lovly.no.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no