Anna Einarsson, Stig Nilsson og musikere fra Forsvarets Musikk fra en tidligere konsert i VNSO's Mahler-serie. Nå står Mahlers 8. for tur.

Transposition på høygir

Endelig høst! Carmina Burana, Mahlers åttende og feiring av Hanoi bys 1000-års jubileum. Ledelsen i Transposition har gledet seg til denne høsten lenge.

- Høstens program er mer omfattende og innholdsrikt enn vi noen gang har hatt mulighet til å gjennomføre, sier prosjektleder Geir Johnson som ser frem til høstens prosjekter i Vietnam med MIC Norsk Musikkinformasjon og Transposition. I tillegg til store konserter med symfoniorkestrene i begge byer, blir det anledning til individuelt opplagt undervisning i en rekke fag.

Carmina Burana
I september holder utøvere fra Forsvarets Musikk workshops med slagverkere, messingblåsere og treblåsere fra konservatoriet i Ho Chi Minh City, og avslutter prosjektet med konsert på konservatoriet.

Utøvere fra Forsvarets Musikk deltar også på Ho Chi Minh City Opera and Symphony Orchestras store høstsatsning: Carl Orff’s cantata Carmina Burana i Saigon Opera House den 19. september. Tre utøvere fra Forsvarets Musikk holder masterclass og deltar på konserten. Transposition har også invitert Daniel Sæther (tenor) og Thorbjørn Guldbrandsøy (baryton) for å delta i prosjektet.

Trondheimsolistene og Bodø Sinfonietta til Ho Chi Minh City
I løpet av høsten vil også TrondheimSolistene og Bodø Sinfonietta reise til Vietnam for første gang. For TrodheimSolistene er det en spesiell oppgave som vil være tema, nemlig å arbeide med utviklingen av strykeopplæringen på musikkonservatoriet. Bodø Sinfonietta vil gjøre en konsert i samarbeid med hele konservatoriet, samt en ukes undervisning.

Feiring i Hanoi
Byen Hanoi fyller 1000 år i 2010, og Vietnam National Symphony Orchestra har ett stort prosjekt i høst: Mahlers 8. Symfoni skal fremføres, med assistanse av sangere og musikere fra en lang rekke land. Forsvarets Musikk er norsk samarbeidspartner, i tillegg til solister som messosopranen Anna Einarsson, tenoren Zoltan Nyari og bassen Otto Katzameier som bidrar i regi av Transposition.

Nina Hodneland
Nina Hodneland, prosjektkoordinator Transposition


Forøvrig er prosjektkoordinator Nina M. B. M. Hodneland tilbake på MIC etter foreldrepermisjon og gleder seg til å planlegge neste års aktiviteter sammen med de norske og vietnamesiske partnerne. For våren 2011 er det allerede klart at det blir flere gjenbesøk av vietnamesiske musikere til Norge.
- Det blir ikke lett å følge opp denne fantastiske høsten, men ambisjonen er at 2011 skal bli minst like spennende og innholdsrik for alle involverte i Transposition-programmet, sier Hodneland avslutningsvis.

Se forøvrig Transpositions nye nettside www.transposition.no.

Del artikkelen på:
                    |     Mer
Anna Einarsson, Stig Nilsson og musikere fra Forsvarets Musikk fra en tidligere konsert i VNSO's Mahler-serie. Nå står Mahlers 8. for tur.

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no