Spotify beroliger FONO

Den uavhengige norske platebransjens organisasjon velger å se an høstens utbetalinger fra Spotify før det eventuelt kommer flere oppfordringer om å trekke ut repertoar fra tjenesten.

Etter møter mellom representanter for FONO, Phonofile og Spotify (internasjonalt og Spotify Norge), velger FONOs Larry Bringsjord å se an høstens utbetalinger før det kommer flere utspill om å trekke repertoar fra streaming-tjenesten.

- Vi hadde konstruktive samtaler med Spotify. Nå ser vi an utbetalingene utover høsten, sier Bringsjord.

En håndfull av FONOs 123 medlemmer har vært ute med trusler om å trekke repertoar fra Spotify fordi utbetalingene er for små. FONO krever retten til å reservere seg mot gratismodellen i Spotify, som organisasjonen ikke har noen tro på.

Bringsjord understreker at han fortsatt er mot gratismodellen.

- Vi har fortsatt ikke sansen for gratismodellen, sier Bringsjord.

Men noen opptrapping av konflikten med Spotify fra hans side blir det ikke nå.

Til det har meldingene om sterk økning i utbetalingene vært for mange. Vi får ingen opplysninger om tall eller andre detaljer fra møtene med Spotify. Likevel er det tydelig at FONO når ønsker å se hva høsten bringer før det kommer flere utspill.

- Inntektene fra Spotify øker for alle i andre kvartal, men det blir lite hvis du måler dette i forhold til nedgangen i cd-salget og det faktum at download-tallene står på stedet hvil, sier Bringsjord.

Sommerens nesten-aksjon mot Spotify har vært et særnorsk fenomen.

Bringsjord forklarer dette med at alle nå venter på hvilken form Spotify kommer til å få i USA. Han tror at mye kan endres dersom Spotify slippes i USA uten gratismodellen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
DIALOG BEDRE ENN BOIKOTT
Skrevet 02.09.2010 15:57 av Martin Andersen

Mens Larry Bringsjord (fono) i alle fall har skjønt å respektere prognosene og vente før han gjør noe overilt, så har Jørn Dalchow vist svært liten fleksiblitet og manglende forståelse som leder.
Derimot, Bringsjords uttalse om men at det " blir lite hvis du måler dette i forhold til nedgangen i cd-salget" er ikke realistisk. Spotify er hverken teknologien eller løsningen som alene kan redde inntektene. Både Bringsjord og Dalchow må innse at de én gang for alle må forlate gamle modeller og sammenligninger og istedet tenke innenfor den nye realiteten. Og hvorfor sitter de store selskapene så musestille? De har tross alt større forhandlingsmuligheter. Hvor står egentlig de i saken?

Svar på kommentar


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no