Google sikter mot iTunes-variant + en sky

Verdens ledende internettselskap vil ha platebransjens godkjenning av en musikkbutikk som kobles direkte til kundens personlige nett-jukebox, i følge Billboard.biz.

I følge en artikkel på Billboards nettside har Google sendt plateselskapene et forslag til hvordan den mye omtalte musikktjenesten vil se ut.

En helt sentral del av tjenesten er, som forventet, et personlig nettlager som abonnenten kan streame musikken direkte fra. Abonnementet skal i følge Google koste cirka 25 dollar, omtrent 150 kroner.

Mp3-butikken skal, som iTunes, selge album og enkeltlåter.

De som abonnerere på nettlagring ("cloud-based locker") skal kunne sende musikken de kjøper direkte til det personlige lageret


En låt - en gang
Dersom spillelistene du sender til kontakter vekker interesse skal andre brukere i følge Googles forslag kunne spille av en hel låt en gang. Neste gang den interesserte prøver seg skal spilletiden ned i 30 sekunder.

Det har lenge vært antatt at både Google og Apple (iTunes) prøver å få platebransjen med på en nettlager-løsning. Spørsmålet er hvor mye det vil koste selskapene å lisensiere musikken de gjør tilgjengelig via denne nye løsningen.

Google ber nå om en prøveordning på tre år i de markedene selskapet velger å lansere.

Artikkelen understreker at forslaget er et utkast, og antar at den endelige løsningen trolig kommer til å se annerledes ut.

Forslaget sier ikke noe om hvor mye lagringsplass hver og en vil få, eller hvor mye rettighetshaverne skal få av inntektene i den nye musikktjenesten.


Sniff og publisér
Til gjengjeld inneholder forslaget detaljer om hvordan "nettlageret" skal fungere. Utgangspunktet er at Google har lisensiert store mengder musikk. Når en abonnents hard-disk blir gjennomsøkt og Googles sniffer finner musikk som Google har betalt lisens for, blir denne musikken tilgjengelig via brukerens nettkonto. Det skal gjelde uansett om filene som identifiseres på brukerens maskin er kjøpt på nettet hos Google eller andre, er kopiert fra en cd eller om de er kopiert via fildelingsnettverk.


Tvinges til action?
Dette siste kan åpenbart bli en rød klut i den kommende tautrekkingen, selv om det kan bli vanskelig å skille ulovlig og lovlig musikk. Det ligger i kortene at Google i løpet av forhandlingene kan måtte forplikte seg til å gjøre mer for å begrense ulovlig kopiering som søkemotoren indirekte legger til rette for.

Les hele artikkelen HER.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no