Lunde, Ivar

Ivar Lunde jr., tidligere solooboist i Den Norske Operas Orkester, er utdannet fra Oslo Musikkonservatorium og Mozarteum i Salzburg. Av hans lærere kan nevnes Kees Lahnstein og Andre Lardot på obo, Grant Moore og James Caldwell på barokkobo, hans far Ivar Lunde sen. i komposisjon og Trygve Lindemann, Hermann Scherchen og Carl Melles i dirigering. Han har undervist og opptrådt i Europa og USA, bl.a. som solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo Filharmoniske Orkester og en rekke mindre orkestre i Norge, Sverige, Østerrike og USA.

Lunde er en profilert komponist som har mottatt en rekke priser og bestillinger. Flere verker er blitt fremført av Milwaukee Symphony Orchestra, Milwaukee Chamber Orchestra, Oslo-Filharmonien, Trondheim Symfoniorkester og Eau Claire Chamber Orchestra. Mange av verkene er utgitt og innspilt i USA og Norge, bl.a. en CD med komposisjoner for blåsere og klaver på det norske plateselskapet Hemera, og ECCO Tells the Tale med Eau Claire Chamber Orchestra utgitt på Tonheim Records Label. I 1977 delte hans Symfoni nr. 1 førstepris i komposisjonskonkurransen til åpningen av Oslo Konserthus.

Ivar Lunde er Professor Emeritus i musikk ved University of Wisconsin-Eau Claire og kunstnerisk leder og tidligere solooboist i Eau Claire Chamber Orchestra. Han har også vært kunstnerisk leder og dirigent for Chippewa Valley Symphony og Chippewa Valley Youth Symphony. I 1988 opprettet han et lite forlag, Skyline Publications, spesialisert på kunstmusikk. Senere ble forlaget utvidet med Skyline Studios, som tilbyr lyd-, videoopptak og post-produksjon til lokale kunstnere.

MIC.NO 2011
-
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no