Ketil Hvoslef
Foto: Trond Høvik / BT

Edvard-prisen til Hvoslef

50 000 kroner til "den underfundigste blant komponister".

Ketil Hvoslef mottok TONOs Edvard-pris under Festspillene i Bergen søndag 29. mai. Hvoslef fikk prisen i klassen for samtidsmusikk for verket Octopus Rex.

− Verket er fullt av overraskelser. Best som du tror du har fattet poenget og formen, skjer det noe nytt, noe uforutsigbart. Komponisten tar i bruk hele det finstemte uttrykksregistret som en samlet cellogruppe kan oppvise, fra den lille, knapt hørbare detaljen, opp mot det store, samstemte lerretet, leste prisutdeler Per Boye Hansen fra juryens begrunnelse.

Boye Hansen er direktør for Festspillene i Bergen.


Takknemlig
− Man er selvfølgelig veldig takknemlig og glad for en slik pris! Det er spesielt hyggelig å få en pris som er knyttet til Griegs navn, sier Hvoslef selv.


Hvoslef mottok Edvard-prisen under konserten Norske mesterverk i Logen i Bergen. Konserten ble tatt opp av NRK radio.

Edvard-prisen består av Bruno Oldanis unike trofé, diplom og kr. 50.000.

Her fremfører Ricardo Odriozola Hvosleffs "Fiolinsolo"
Juryens begrunnelse
Årets jury har bestått av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Tore Hansen, Dag Krogsvold, Ingrid Kindem, Lars Petter Hagen og Synne Skouen (juryleder).


I deres begrunnelse heter det at Ketil Hvoslef er den underfundigste blant komponister, og i dette forholdsvis korte, konsentrerte verket fornekter han seg ikke. Én cello kan lage mer lyd enn de fleste andre strykere, og når – som her – 8 cellister legger bredden til for å formidle en familiehistorie, avstedkommer det en energi, dramatikk og humor som langt fra er selvsagt i dagens konsertsaler.

Verket er fullt av overraskelser. Best som du tror du har fattet poenget og formen, skjer det noe nytt, noe uforutsigbart. Komponisten tar i bruk hele det finstemte uttrykksregistret som en samlet cellogruppe kan oppvise, fra den lille, knapt hørbare detaljen, opp mot det store, samstemte lerretet.”

Del artikkelen på:
                    |     Mer
Ketil Hvoslef

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no