Nedgang i ulovlig nedlasting

I følge spørreundersøkelse fra IFPI.

Seks av ti norske ungdommer laster ned mindre ulovlig etter at strømmetjenester som Spotify og WiMP har blitt vanlig. Samtidig vet 31 % av de spurte ikke hva strømming av musikk er for noe.

Dette er blant funnene i en undersøkelse Norstat har utført for IFPI. Undersøkelsen viser at selv om ulovlig nedlasting fortsatt er et betydelig problem i bransjen - 20 % av de som har svart, sier at de laster ned musikk ulovlig av og til eller ofte - er piratvirksomheten tilsynelatende på nedadgående. 57 % av de som bruker strømmetjenester, sier dette har ført til at de laster ned mindre musikk ulovlig.


Møter forbrukerens ønsker
- Det er særlig interessant at 74 % av de under 30 laster ned mindre ulovlig enn de gjorde tidligere. Jeg mener dette betyr at vi har klart å møte forbrukernes ønsker om gode, lovlige tjenester, sier direktør i IFPI, Mare Thorsby, til Dagens Næringsliv.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

2 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
STRØMMING
Skrevet 12.10.2011 12:17 av Jørn Bunker

Dersom man hadde spurt hva "streaming" er, så hadde de kanskje visst hva det dreide seg om. "Strømming av musikk", "strømmetjenester", ha ha ha!

Svar på kommentar

 
 
MED TIL SLUTT
Skrevet 17.10.2011 12:44 av Ole Kristian Hustad

IFPI kommer etter til slutt, som alle piratene har sagt hele tiden; dersom det kommer enn god nok tjeneste vil de heller bruke den enn å laste ned ulovlig. Det finnes gode løsninger for musikk og spill men det er fortsatt langt å gå for film og TV.

På prinsippielt og moralsk grunnlag kan man kan si hva man vil om "piratvirksomheten", men spotify og wimp viser langt på vei at en god tjeneste vinner kampen mot piratene noe som som all verdens IP advokater og rettsaker ikke har klart på 10 år.

Hva med å utfordre distributørene litt slik at film og tv blir tilgjenglig i Norge og Europa, i en god tjeneste, spesielt innen rimelig tid (maks 1 måned?), til en rimelig penge. Da tar dere garantert tilbake en stor del av det markdet også. Det finnes allerede en drøss av løsninger, men de er ikke gode. Tilbudet hos de forskjellige strømmningstjenestene er for snevert og det tar for lang tid mellom premiere og at innholdet kommer til VoD tjenestene.

Svar på kommentar


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no