UDs reisestøtte fordelt

Enslaved og Insense topper tildelingslisten.

Både Enslaved (Europa, USA) og Insense (Europa) skal på massive turneer i løpet av andre halvår og er mottagere av 40 000 kroner hver av Utenriksdepartementets (UD) reisestøtteordning. Moddi skal turnere i Europa i august og til dette får han 30 000 fra reisestøtteordningen.

In The Country skal til Kina og Taiwan for å promotere albumet og kunstfilmen "Sounds and Sights" og støttes med 20 000 kroner. Samme sum får Barokksolistene som turnerer i Europa i juni og juli.

Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør har også blitt fordelt. Det norsk/makedonske utvekslings- og undervisningsprosjektet ‘Friendship Through Music’ støttes med 30 000 kroner. The Source gjennomføre sine tradisjonelle The Source of Christmas-konserter med gjesteartister som Bela Fleck, Javid Afsari Rad, Sunanda Sharma og Akmal Qadri og får tildelt 25 000 kroner, mens kvartetten Murmur får 20.000 kroner til å gjennomføre en konserter og workshops i Vietnam og Kina i februar 2012.

61 av 136 søknader ble tildelt reisestøtte, øvrige mottagere finnes på denne listen.

Fagutvalget til de to støtteordningene består av Claes Olsen, Erica Berthelsen, Ola K. Berge, Maja Ratkje og Martin Revheim (leder). Sverre Lunde og Jan Gerhard Lassen fra UD er observatører i utvalget. Støtteordningene administreres av MIC Norsk Musikkinformasjon, som også er Ballades utgiver.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no