Øya-utbytte diskuteres

Får tre millioner i støtte, tar ut to millioner i utbytte.

– Det er ikke meningen at man skal ta ut store utbytter når man får offentlig støtte. Det er mange kulturarrangementer som ville hatt større nytte av pengene som Øyafestivalen får – arrangementer som ikke tar ut utbytte og trenger hver krone, sier kulturbyråd Torger Ødegaard til Aftenposten.

Uttalelsene kommer etter at avisen denne uken tidligere har skrevet om hvordan gründerne av Øyafestivalen, som har knutepunktstatus, de siste årene har tatt ut utbytte på 2 millioner kroner samtidig som de har fått statlig støtte på 3 millioner.

For seks år siden ble det en sak da Øya-gründerne tok ut utbytte, noe som førte til nye regler om at festivaleiere ikke kan ta ut utbytte hvis de samtidig mottar støtte fra Kulturrådet. Etter at Øya fikk knutepunktstatus i 2007 får de sin støtte fra Kulturdepartementet og kommunen, ikke Kulturrådet.

Kulturbyråd Ødegård sier det er naturlig å vurdere nye regler for knutepunktfestivaler fremover.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
DETALJER PLEASE
Skrevet 16.08.2011 15:57 av PETTER

Dette bør reise en prinsipiell debatt. I påvente av det; de gründerne som omtales, hva har de gått inn med av kapital som nå hjemler utbytte, og har overstiger utbyttet alternativ kapitalavkastning. Når dere tar opp denne saken, bør dere drive litt journalistisk research på slike detaljer.

Svar på kommentar


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no