Foto: Erik Holsvik

Ut på tur - reisestøtte

Tildelingene fra UDs reisestøtteordning som forvaltes av MIC nå klare.

Den tredje av årets fire tildelingsrunder for UD og MICs reisestøtteordning er nå klar. Hele 155 søknader kom inn og av søkerne får nå 67 et litt større reisebudsjett etter at reisestøtteordningens fagutvalg har prioritert hardt.

Et lite utvalg av høstens og vinterens internasjonale turneer med norske artister som nå støttes av MIC og UD:

I november legger Kvelertak ut på en omfattende turné som headliner på en rekke konsertscener i Europa; bandet stikker av med den største tildelingen i denne søknadsrunden og kan legge til 30 000 til på inntektssiden på turnébudsjettet.

Rumble in Rhodos legger ut på Japanturné i november og kan plusse 20 000 til på budsjettet.

Trondheim Jazzorkester og Kim Myhr har turnert sammen med stor suksess i USA og Canada tidligere i år. I Januar 2012 legger de ut på ny turné sammen, denne gang en omfattende festivalrunde i Australia som fagutvalget for UDs reisestøtteordning tildeler 18 000.

De siste årene har Nordic Voices turnert i USA og Canada jevnlig og i februar 2012 legger koret ut på nok en turné i Nord-Amerika – fra reisestøtteordningen gis det 15 000.

Ivan Mazuze Group skal senere i år lansere ny utgivelse og gjøre en omfattende festivalrunde i Brasil – til dette får bandet 15 000 fra UDs reisestøtteordning.


Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør

I tillegg til reisestøtten administrerer MIC også ordningen Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør, en støtteordning som har bilateral kulturutveksling med utviklingsland som sitt hovedfokus. Kultursamarbeidet skal bidra til å styrke lokale krefter, identitet og verdier, samt å stimulere til kreativt og internasjonalt samarbeid.

Noen prosjekter stikker seg ut i årets første tildelingsrunde:

Festivalen On the Edge of Wrong har søkt om et treårig tilskudd til festivalprosjekt i Sør-Afrika. Fagutvalget er positive til et treårig prosjekt, og innvilget i første omgang 70 000 for 2012.

I november reiser Dissimilis på erfaringskonferanse på Cuba, et prosjekt som også innbefatter workshops og kontaktskapende arbeid – til dette bevilges det 50 000,-

Khwa ttu Live - et prosjekt som tar mål av seg å fremheve kulturarven fra San-folket i det sørlige Afrika får 30 000,- fra UDs Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør.

Fagutvalget de to støtteordningene består av Claes Olsen, Erica Berthelsen, Ola K. Berge, Maja Ratkje og Kristin Danielsen (leder). Sverre Lunde og Jan Gerhard Lassen fra UD er observatører i utvalget.
Se fullstendig liste over tildelinger på www.stikk.no.

For mer informasjon vedrørende MICs administrasjon av UDs støtteordninger kontakt MICs administrasjonssjef Lisbeth Risnes lisbeth@mic.no tlf. 2327 6310

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no