Et 40 år langt vennskap skal feires

Norge og Vietnam feirer med konserter i Hanoi og Ho Chi Minh City.

25 november, 1971, etablerte Norge og Vietnam diplomatiske forbindelser. 40 år senere er MIC Norsk Musikkinformasjon og alle de 12 partnerne i utviklings- og samarbeidsprogrammet Transposition deltagere i feiringen i Hanoi og Ho Chi Minh City.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har fremhevet kultursamarbeid som er et hovedelement i de norsk-vietnamesiske forbindelsene, og viste til Transposition som et eksempel på dette samarbeidet: ”It is particularly gratifying to see the growing cultural cooperation between our countries. Culture is often the foundation of bilateral relations between countries – and not just the icing on the cake!”

På dagen 40 år etter at de diplomatiske forbindelsene ble etablert feirer Transposition denne begivenheten med vennskapskonsert i operahuset i Hanoi, med konsert med Vietnam National Symphony Orchestra, dirigert av Alf Richard Kraggerud. Utøvere fra Transpositions partnere, Barratt Dues Musikkinstitutt, Forsvarets Musikk og Bodø Sinfonietta (NOSO) er delaktige i konserten. Prøvene har startet, og denne uken jobber de norske utøverne med sine vietnamesiske kolleger i prøvesalen i Hanoi. Solister på konserten er 12 åringene Do Phuong Nhi fra Hanoi og Ludvig Gudim fra Oslo, begge studenter hos Stephan Barratt Due.

Utøvere fra TrondheimSolistene, med kunstnerisk leder Øyvind Gimse setter seg på flyet til Ho Chi Minh byen for å arbeide med strykerne i Ho Chi Minh City Ballet Symphony Orchestra and Opera, og forbereder vennskapskonserten i samme by den 27. november.

Det kunstneriske samarbeidet mellom institusjonene i Vietnam og Norge er etter seks års utvikling kanskje i ferd med å etablere varige forbindelser mellom musikklivet i de to land.

Transpositions hjemmeside: www.transposition.no


HVA ER TRANSPOSITION:

Tolv musikkinstitusjoner i Norge og Vietnam er partnere i utviklings- og samarbeidsprogrammet Transposition .

Siden 2007 har Transposition overført kompetanse mellom partnerinstitusjonene gjennom konserter, workshops, studie- og utvekslingsopphold, musikkpedagogikk, bibliotekutvikling, dokumentasjonsarbeid og vedlikehold og reparasjon av instrumenter.

Den overordnede målsettingen for Transposition er å øke kvaliteten og profesjonaliteten hos samarbeidspartnerne, og bidra til å bygge kompetanse, både musikalsk, teknisk og administrativt. Programmet er forankret i den europeiske, klassiske musikktradisjonen. Fra 2010 er også etnomusikalske perspektiver inkludert.

Transposition er støttet av Utenriksdepartementet. Transpositions administrasjon rapporterer til MIC Norsk musikkinformasjons direktør og styre, og den kongelige norske ambassaden i Hanoi.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no