Nordisk råds nominerte

Ole-Henrik Moe og Magne Hegdal er nominert til Nordisk råds musikkpris.

De nominerte til nordisk råds musikkpris ble offentliggjort torsdag.

De to norske nominerte er Ole-Henrik Moe, med verket "Vente litt lenger", og Magne Hegdal med verket "Stort sett".

Hele listen med nominerte kan sees her.

Nordisk råds musikkpris deles ut hvert år. Juryen veksler annethvert år på å gi prisen til en artist/et ensemble, og en komponist.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

3 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
... FORDI 1
Skrevet 16.03.2012 08:42 av Hild Borchgrevink

Magne Hegdals ”Stort sett” for fiolin og piano viser fram en rekke holdninger til det å komponere: fra et umiddelbart følelsesuttrykk til musikk der komponisten mottar mer enn han skaper. I det som først framstår som et tolvtoneunivers, fremtrer etter hvert referanser til annen musikk - Beethoven, Schumann, Cage, Grieg, tradisjonsmusikk. Heller enn distanserte sitater står disse fram som sterke minner. Det å huske, samle og gjenoppdage blir viktig, både her og i de lange forløpene som er direkte komponert. Hos Hegdal har tilfeldighet som verktøy nær forbindelse med å oppleve natur eller se et landskap. "Stort sett" betyr både et vidt perspektiv, en tidsangivelse (ofte, men ikke alltid) og et sett eller samling. Det siste kan peke mot andre verk som gir ulike blikk på det å komponere, som CPE Bachs Sechs Sammlungen.. eller Ives' A set of pieces.

Svar på kommentar

 
 
... FORDI 2
Skrevet 16.03.2012 08:46 av Hild Borchgrevink

Ole-Henrik Moes Vent Litt Lenger utfordrer et av den klassiske musikkens helligste rom, strykekvartetten. Verket er skrevet til Ardittikvartetten, en institusjon i vår tids komponerte musikk. Moe går inn i fiolinens anatomi, et instrument som også er hans eget. Han leter i fiolinkroppen etter nyanserte klanger i mellomrommet mellom tone og støy, grader av tetthet og overganger fra det klare til det røffe. Forløpene kan virke improviserte, men er presist notert, ofte i flere parallelle grammatikker. Men uansett hvor presist definert dette universet er, er en menneskelig berøring alltid til stede. Musikken er blitt beskrevet som postspektral støymusikk, og både i egen praksis og i kunstneriske samarbeid forener komponisten noe presist komponert med tradisjonsmusikk og den elektroniske støymusikktradisjonen.

Svar på kommentar

 
 
IKKE VENT LITT LENGER, HØR DET NÅ!
Skrevet 16.03.2012 09:14 av Guttorm Andreasen

Og skulle du også få lyst til å høre hvorfor stykket er nominert, så finner du fra Ole Henrik Moes "Vent litt lenger" i episode # 7 av "99 Minutes", MICs webcast på engelsk, http://www.listento.no/mic.nsf/doc/art2010110114524245225452. Finn fram til tag eller hør hele programmet!

Svar på kommentar


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no