Ny reisestøtte delt ut

Årets andre runde med tildelinger fra UDs reisestøtteordning som forvaltes av MIC er nå klar.

Den andre av årets fire tildelingsrunder for UD og MICs reisestøtteordning er nå klar. Hele 129 søknader kom inn og 64 av søkerne får nå et litt større reisebudsjett for sommeren og høstens turneer etter at reisestøtteordningens fagutvalg har gjort sine valg.

Her er et lite utvalg av sommeren og høstens internasjonale turneer med norske artister som nå støttes av MIC og UD:

Helge Lien Trio turnerer i Tyskland, Tsjekkia og Japan i oktober og november og støttes med 25 000,-

I September legger Team Hegdal og Bushman’s Revenge ut på en omfattende turnerunde i Japan – fagutvalget for UDs reisestøtteordning tildeler 30 000,- til dette.

Bergen Unge Kammerorkester gjør en konsertserie i Buenos Aires sammen med Sveinung og Valeria Lillebjerka i oktober og støttes med 15 000,-

Karin Park er i medvind i UK for tiden med albumet ‘Highwire Poetry’. I perioden juli til september skal hun gjøre en rekke promo events og konserter og blir tildelt 35 000,- fra fagutvalget.

Hanne Hukkelberg har fått bekreftet omfattende Europaturne som strekker seg fra oktober til desember – turneen støttes med 25 000 fra UDs reisestøtteordning.

Fra august til desember i år skal Årabrot spille ikke mindre enn 49 jobber i territoriene GSA, BeNeLux, Italia og UK. Bandet tildeles 30 000 til dette.

Tango Ensillado skal gjøre en omfattende konsertserie på Buenos Aires Tango Festival i Argentina i august og tildeles 25 000,-

Trioen Geitungen legger ut på sin andre omfattende USA-turne i september og får 20 000,- fra UDs reisestøtteordning.

I tillegg til disse tildelingene som går over reisestøtteordningens ordinære budsjett har Cikada blitt tildelt innvilget 25 000,- fra en egen pott med øremerkede midler avsatt til større samtidsmusikkensembler


Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør
I tillegg til reisestøtten administrerer MIC også ordningen Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør, en støtteordning som har bilateral kulturutveksling med utviklingsland som sitt hovedfokus. Kultursamarbeidet skal bidra til å styrke lokale krefter, identitet og verdier, samt å stimulere til kreativt og internasjonalt samarbeid.

To prosjekter stikker seg ut i årets andre tildelingsrunde:

I september starter Oslo World Music Festival et nytt samarbeidsprosjekt med organisasjonene Beirut Arts Lab og BlueLyme i Libanon. Ledet an av Bugge Wesseltoft samler festivalen utøvere fra en rekke land der målet er å få i stand workshops, undervisning, musikkutveksling, talentutvikling og styrkning av lokale musikkmiljøer. Fagutvalget tildeler 150 000,- til samarbeidsprosjektet.

I anledning Ugandas 50-års markering av landets uavhengighet, samarbeider Frank Znort Quartet og Super Star Brass Band i oktober om Independence brass workshop - A brighter future der de to bandene skal spille en rekke konserter og holde workshops for lokale utøvere. Fagutvalget tildeler 75 000,- til samarbeidsprosjektet
Fagutvalget de to støtteordningene består av Claes Olsen, Erica Berthelsen, Ola K. Berge, Maja Ratkje og Kristin Danielsen (leder). Sverre Lunde og Jan Gerhard Lassen fra UD er observatører i utvalget.

Se fullstendig liste over tildelinger på www.stikk.no.

For mer informasjon vedrørende MICs administrasjon av UDs støtteordninger kontakt MICs administrasjonssjef Lisbeth Risnes lisbeth@mic.no tlf. 23276310

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no