Brian Eno på Punkt-scenen

Den legendariske britiske musikeren og produsenten Brian Eno er kunstnerisk leder for Punkt 2012 (6.-8. september), og nå er det bekreftet at han også stiller på scenen under festivalen. Dette er noe nær en sensasjon, da Eno svært sjelden spiller live. Dermed er grunnlaget lagt for tre spennende og eksklusive dager i Kilden Teater- og konserthus i Kristiansand.

Brian Eno er for det brede publikummet kanskje mest kjent som produsent for stjerner som David Bowie, U2, Coldplay og Talking Heads, men han har i like sterk grad preget musikkhistorien med egne, banebrytende utgivelser siden han startet Roxy Music sammen med Bryan Ferry på 70-tallet.

Eno har satt sammen et bredt program for Punkt 2012, med 18 konserter og remikser over tre dager. Utvalget reflekterer hans egen historie og musikalske interessefelt, men med sterkest vekt på den musikken han synes er mest interessant i dag.

Noen av artistene, som islandske Múm, er kjente navn for et norsk publikum, mens mange er artister Eno anser som ”morgendagens stjerner”, som pop-funnet og R.E.M./Arcade Fire-samarbeidspartneren Owen Pallett, det britiske indiepop-bandet S.C.U.M og den amerikanske sangeren og låtskriveren Ebe Oke.

Enos bakgrunn som pionér innenfor elektronisk og ambient musikk reflekteres gjennom bookingene hans av musikere som Marconi Union, Vladislav Delay og Ben Frost.

Humor er det også rom for, ved improvisasjonskomikeren og musikeren Reggie Watts. Moderne progrock er representert i form av energibomben Three Trapped Tigers, og av de få veteranene finner man eks-Coil-medlemmene Stephen Thrower og Ossian Browns prosjekt Cyclobe.

Publikum vil også få oppleve ny afrikansk musikk: Griot-musikeren Guimba Kouyaté fra Mali, en debutant som Eno lot seg imponere av da han nylig så ham live i London.

Punkt-festivalens konsept er at samtlige hovedscenekonserter remikses umiddelbart på en biscene, og det er her Eno selv vil stille – som remikser. Det er begrenset plass i denne salen, så man bør være tidlig ute med å skaffe festivalpasset som garanterer inngang på alle arrangementer (dagspassene gir adgang på remix-scenen når det er plass).

På denne scenen kan man, i tillegg til Eno, oppleve norske musikere som Eivind Aarset og Arve Henriksen og den tyske Eno-samarbeidspartneren J. Peter Schwalm, samt Punkts egne Jan Bang og Erik Honoré. På dagtid vil det på samme scene holdes seminarer og gratis ettermiddagskonserter.

MIC samarbeider med Punkt. Aslak Oppebøen og Tomas Lauvland Pettersen vil være tilstede under festivalen. Vi vil produsere et «Listen to Norway» magasin spesielt beregnet på Punkt, med intervjuer og artikler om de norske artistene som deltar. Artiklene fra magasinet vil du utover høsten kunne finne på våre nettsider listento.no.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no