Niko Valkeapää har mottatt støtte til showcase på Womex i Thessaloniki.
Foto: Georg Buljo

Høstens reisestøtte er delt ut

71 søkere fikk innvilget støtte

Den tredje av årets fire tildelingsrunder for UD og MICs reisestøtteordning er nå klar. Hele 151 søknader kom inn og 71 av søkerne får nå et litt større reisebudsjett for sommeren og høstens turneer etter at reisestøtteordningens fagutvalg har gjort sine valg.

Her er et lite utvalg av høsten og vinterens internasjonale turneer med norske artister som nå støttes:

Eivind Aarseths nye Dream Logic prosjekt skal ut på en omfattende europaturne i november i forbindelse med slippet av bandets nye album. Fra UD og MICs reisestøtteordning får bandet 20 000,- til turnéen.

Trondheim Jazzorkester skal i februar og mars 2013 turnere i Europa med Eirik Hegdal og Joshua Redman som solister – til dette får ensemblet 20 000,- fra fagutvalget for reisestøtteordningen.

Pianisten Christian Ihle Hadland legger i september og oktober ut på en promoteringsturné i UK med der han gjør konserter med bl.a. BBC Philharmonic Orcestra. Fra UD/MICs reisestøtteordning får han 10 000,- til satsningen.

I november legger Kvelertak ut på en lengre USA turné der bandet gjør hele 27 supportjobber for Converge. Turnéen støttes med 40 000,-
Sammen med Tame Impala skal Young Dreams turnere Europa i oktober og november. Fagutvalget tildeler 30 000 til turnéen.

I oktober gjør Niko Valkeapää en viktig showcase på verdens-/folkemusikk bransjetreffet Womex i Thessaloniki. Fagutvalget for reisestøtteordningen tildeler 25 000,- til satsningen.

I november legger Farmers Market ut på sin første av en rekke planlagte Japan-turnéer – fra UD/MICs reisestøtteordning tildeles det 25 000,- til turnéen.

I oktober/november spiller Philco Fiction support for Chromatics på bandets Europaturné. Prosjektet støttes med 30 000,- fra reisestøtteordningen.

I tillegg til disse tildelingene som går over reisestøtteordningens ordinære budsjett har Cikada, Barokksolistene og Quattro Stagioni blitt tildelt turnéstøtte fra en egen pott med øremerkede midler avsatt til større samtidsmusikkensembler.


Utenriksdepartementet har avsatt kr. 200 000 for 2012 øremerket reiseutgifter til større samtidsmusikkensembler:

  • Cikada Point 4 - Konsert i Italia, februar 2012 kr 15 000
  • Barokksolistene - Konserter sammen med DR Vokalensemble, Dido og Aeneas kr. 15 000
  • Quattro Stagioni - 25-års jubileumskonsert Italia, september 2012 kr. 10 000


Prosjektstøtte til kultursamarbeid med Land i Sør:

I tillegg til reisestøtten administrerer MIC også ordningen Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør, en støtteordning som har bilateral kulturutveksling med utviklingsland som sitt hovedfokus. Kultursamarbeidet skal bidra til å styrke lokale krefter, identitet og verdier, samt å stimulere til kreativt og internasjonalt samarbeid.

To prosjekter stikker seg ut i årets andre tildelingsrunde:

Nordic Voices er blitt invitert til Sør-Afrika for å holde ulike seminar på to anerkjente institusjoner. Hilton Collage og Stellenbosch University,har invitert ensemblet for å holde vokal- og komposisjonsseminarer. Prosjektet støttes med 40 000,- fra midler for prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør.

Prosjektet "Øst møter Nord", Oslo International Rumi Festival, som arrangeres i november, har invitert det kvinnelige ensemblet Navaye Del og vokalisten Ali Akbar Shekarchi, begge fra fra Iran, for å gjøre en konsertrekke i Oslo. Prosjektet støttes med 25 000,- fra fagutvalget.


Fagutvalget for de to støtteordningene består av Claes Olsen, Erica Berthelsen, Ola K. Berge, Maja Ratkje og Kristin Danielsen (leder). Sverre Lunde og Carsten Carlsen fra UD er observatører i utvalget.

Se fullstendig liste over tildelinger på www.stikk.no

For mer informasjon vedrørende MICs administrasjon av UDs støtteordninger kontakt MICs administrasjonssjef Lisbeth Risnes lisbeth@mic.no tlf. 23 27 63 10.
Del artikkelen på:
                    |     Mer
Niko Valkeapää har mottatt støtte til showcase på Womex i Thessaloniki.

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no