Inferno i Sveits

Sveits-versjonen av Infernofestivalen byr på spektakulær Wardruna-konsert.

I 2011 gikk den første versjonen av Inferno Metal Festival Switzerland av stabelen. Arrangementet viste seg å bli en suksess, med 1500 deltakere og stor oppmerksomhet i pressen. Norsk metal har vært en naturlig del av festivalen, og band som Enslaved, Shining, 1349 og Immortal har stått på scenen i Lausanne.

I år vil Wardruna og Aura Noir representere Norge, førstnevnte med en spesialproduksjon ved navn Wardruna – Gjallarhorn, som finner sted i ett av Sveits’ mest kjente og ærverdige slott i Chillon, Montreaux, torsdag 14. mars.

Simon Füllemann fra Indie Recordings, som selv er fra Sveits, fungerer som medarrangør, og har hjulpet til med Gjallarhorn-prosjektet.

- Ideen om en sveitsisk versjon av den kjente norske Infernofestivalen kom opprinnelig fra bransjemannen Fabrice Bernard som jobber i Sveits. Men etter at jeg flyttet til Norge fra Sveits for å jobbe i den norske musikkbransjen, virket det forlokkende å se nærmere på kulturell utveksling mellom de to landene, forteller Füllemann.

Resultatet er altså denne spesielle Wardruna-konserten, hvor tradisjonelle sveitsiske alpehorn kombineres med urnorske instrumenter som neverlur, fløyter og ulike perkusjonsinstrumenter. Ifølge Füllemann tiltrekker arrangementet seg både sveitsisk TV, radio og ikke minst den viktigste pressen innen rock, alternativ og metal.

I tillegg til denne spesialkonserten, vil Wardruna fremføre det nye albumet Yggdrasil som slippes 15. mars i Norge, samt at Einar Selvik fra Wardruna vil holde en egen master class med fokus på instrumenter av tre, horn og reinsdyrskinn. Flere sveitsiske band spiller også på festivalen.

Les mer om Inferno Metal Festival Switzerland her.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no