Foto: Tom Gustavsen

Vestlandsfanden

Gardermoveien 20
2030 NANNESTAD
 

Web: www.vestlandsfanden.no

E-post: rockfarm@online.no


Telefon: 63 99 40 44

Telefax: 63 99 88 19


Etablert: 1979/80


Besøksadresse: Nygaard Rock Farm, Gardermoen


LYTT & KJØP - fra musikkonline
 

BIOGRAFI - fra norsk pop & rock leksikon


Vestlandsfanden har turnert sammenhengende fra 1979/80 i hovedsak på den norske rockescenen. I Norge er dette en solid rekord. De regnes som den mest hardtarbeidene og mest turnerende gruppe i landet.

Vestlandsfanden har besøkt de fleste byer og bygder i Norge gang på gang. Alle typer spillesteder og aldersgrupper har fått besøk og i dag kommer 3 generasjoner for å høre på bandet. De har stor suksess på festivaler i Skandinavia og opptrer like gjerne på en bygdefest som på en hip rockeklubb. De har også spilt for 50.000 kinesere midt i Hong Kong sentrum.

Vestlandsfanden er et band som har hentet inspirasjon og glød fra irsk, skotsk, amerikansk og nordisk spillemanntradisjon. De er alltid på jobb for sitt publikum. Når hovedstadsavisene skriver med fete typer om nye norske stjerneskudd på underholdningshimmelen står Vestlandsfanden som regel på scenen et eller annet sted i vårt vidstrakte land. I en tid der troverdighet står i høysetet er Vestlandsfanden det beste eksempel på nettopp det.

Vestlandsfanden står for en særegen norskspråklig låtskrivertradisjon og er norsk folk-rock, country-rock på sitt beste. Vestlandsfanden har en unik og solid vilje og evne til å betjene sitt publikum. Kort sagt et djevelsk bra liveband som står som en påla i norsk folk-rock historie.

Reidar Brendeland er frontmann, låtskriver og primus motor. Vestlandsfanden er å betrakte som et "rockeoppdrett" for musikere, lydfolk og crew. Fra å være et lokalt vestlandsfenomen har bandet vokst til et av Norges fremste, beste og mest allsidige livekonsept. Vestlandsfanden er i dag et av de sikreste kort som finnes i norsk underholdningsbransje.

Vestlandsfanden har gitt ut 13 plater og har de senere år fått gjennomgående gode kritikker for sine friske tekster og gode melodier. "Plukka plommer i Hardanger" og "For livets glade gutter går solen aldri ned" er bare 2 av mange hundre kjente Vestlandsfanden sanger som har surret og gått på radio og TV i årevis. Vestlandsfanden har vært en spydspiss i sin genre og samtidig har de hele tiden har vært tro mot sine røtter. De har gått sine egne veier med sin unike norskpråklige folk-rock. De har heller aldri lagt skjul på at det viktigste er fortsettelsen og ikke fornyelsen.

Vestlandsfanden er en original og solid institusjon i norsk musikkliv.


Flere lenker:

www.facebook.com/pages/Vestlandsfanden/54817609256?ref=ts - Facebook side

nb-no.facebook.com/group.php?gid=28215424266&ref=ts - Facebook gruppe

www.myspace.com/vestlandsfanden -


Utøverinstitusjoner\Band

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00