Heroes and Zeros foto: Stian Andersen

Heroes & Zeros

OSLO
 

Web: www.heroesandzeros.no

Etablert: 2003I rockebransjen er det en myte som sier at jo lengre man jobber hardt, jo mer fortjener man suksess. Antall konserter og kilometer i en rusten van skal avgjøre hvorvidt man fortjener å bli tatt på alvor. Heroes & Zeros motbeviser denne myten med å kaste inn den gylne X-faktoren som strebende band så altfor ofte mangler. Vi snakker om noe så enkelt som talent for å skrive klassiske rockelåter. Heroes & Zeros har i løpet av fire år som band vist at dersom hardt arbeid legges som fundament under et sprudlende talent, så trenger det ikke ta femten år å slå gjennom.
Som Zoomvinnere 2006 har bandet spilt seg inn i hjertene til konsertgjengere over hele landet. Heroes & Zeros ble også kåret til Årets Urørt 06 med låta Cellophane. Bandets Circles EP kom i juni 2006 på eget label, mens debutplaten Strange Constellations kom i april 2007 på Nightliner(Universal).

Til tross for sin korte karriere, har bandet satt seg i respekt som et av Norges beste nye liveband og de har virkelig begynt å bygge seg opp en lojal fanskare. På knappe tre år har Heroes & Zeros rukket å få med seg høyt profilerte festivaljobber på Øya, Quart, Storås, Slottsfjell og Hove, to EP-utgivelser, albumdebut på verdens største plateselskap og påfølgende Spellemann-nominasjon for "Strange Constellations" (2007). i tillegg til halvannet hundretalls konserter Norge rundt.

På By:Larm 06 var bandet et av de mest omtalte, og ble til og med utropt til "By:Larms-vinnere" av riksmediene etter to overbevisende opptredener. I 09 var de tilbake på By:larm for tredje gang som ett av hovednavnene og var nominert til StatoilHydro-stipendet.

Bandets unike og melodiøse fingeravtrykk er fortsatt like sylskarpt, men lydbildet er både mektigere og mørkere enn sist. Trioen fra Lillesand evner også å gjenskape den suggererende magien fra sine mange lovpriste konserter, og hver eneste låt viser en ny dimensjon av bandet; fra det snerrende til det lavmælte; fra det minimale til det majestetiske.

Med sitt andre studioalbum ”Simian Vices Modern Devices” fester Heroes & Zeros et beinhardt grep om den norske rocketronen.


Flere lenker:

www.myspace.com/heroeszeros -

www11.nrk.no/urort/user/?id=15718 -


Utøverinstitusjoner\Band

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00