Helge Iberg
Komponist, Pianist


Helge Iberg er en helt original og genuin stemme i norsk kulturliv.Som komponist beveger han seg uanstrengt i spennet fra jazzens moderne landskaper til den nye musikkens raffinerte partiturer, og i bestillingsboken ligger oppdrag fra symfoniorkestre og internasjonale solister.

Hans pianistiske stil er en sjelden vellykket hybrid av jazz- pianistens spontanitet og komponistens respekt for form og uttrykk. CD-en standards and vanguards kom våren 2009 og fikk overstrømmende kritikker.

I sin musikk forener Iberg samtidens komplekse overflater med musikkens dypt forsonende budskap. Han har lenge vært opptatt av kultur og humanisme, og utfordrer disse begrepene som komponist i sine verk, men også som skribent i essays og artikler om kunst og samfunnsliv.

Iberg har som en av de få turt å sette spørsmålstegn ved kunstnerens rolle og kunstverkets funksjonalitet i samfunnet. For to år siden med samtidsmusikkalbumet Rehumanizing. I fjor med den kulturkritiske boka Smaken av mørnet tid - tekster om tidsånd og dannelse.

Helge Iberg har mottatt nasjonal og internasjonal heder for flere av sine prosjekter, bl.a. Prix Italia og Årets verk (Edvard-prisen), samt flere nominasjoner til Spellemannprisen. Verkene hans er bestilt og oppført av landets symfoniorkestre, Oslo Kammermusikkfestival, Ultimafestivalen, Det Norske Kammerorkester m.m.


Web: www.helgeiberg.com

E-post: helge.iberg@online.no


Født: 27.03.1954


LYTT & KJØP - fra musikkonline
 

BIOGRAFI - fra mic

VERKLISTE - fra MICs notebase

LYDSPOR - komponistsøk i musikkonlineKomponister
Musikere\Piano

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00