Sputnik

- Sputnik
Artist


Knut T. Storbukås eller Sputnik, er et enestående fenomen i norsk musikkliv. Lastebilsjåføren fra den lille bygda Bostrak i Telemark solgte på få år mer enn 1 million kassetter og cd og satte publikumrekorder en rekke steder der han opptrådte.Sputnik ble kåret til "årets artist i Norge" i 1990 og høsten 1993 kom han i Guinnes rekordbok da han gjennomførte 36 opptedner fra Mandal i syd til Tromsø i nord på 72 timer! Påsken 1990 var han i Sovjetunionen og musikkvideoen til "Lukk opp din hjertedør" midt under Glasnost sto Sputnik på Den Røde Plass i Moskva. Sputnik har også opptrådt i Sverige, Danmark, USA - og Spania, Thailand, Zansibar og på Svalbard.- Men fremfor alt har han opptrådt på hundrevis av store og små steder rundt i hele Norge. Sputnik fikk i begynnelsen hard medfart av kritikerne, men han var desto mer elsket av folket. I dag er Sputnik en levende legende - anerkjent av alle som selve symbolet på folkelighet i Norge.

Det er skrevet to bøker om Sputnik og utallige kronikker og offentlige debatter har omhandlet fenomenet Sputnik.
Hvert år kommer tusenvis av interesserte for å besøke Sputnik hjemme i Bostrak. Sputnik har nå gitt alle anledning til å se den enestående samlingen sølv, gull, diamant og platina plater samt mye annet fra hans karriere i et eget Sputnik museum.
Sputnik har gitt ut 20 cd plater den siste i juni 2006.

Hvert år i pinsa har Sputnik en egen festival på Gautefall i Drangedal kommune. Sputnik spiller fremdeles på både små og store arrangementer, på institusjoner, kjøpesentre,messer, dansegalla private firma fester m.m

Kontakt person for booking Vivian Storbukås.


Web: www.sputnik.no (fanklubbsider)

E-post: post@sputnik.no


Født: 23.04.1943


LYTT & KJØP - fra musikkonline
 

BIOGRAFI - fra norsk pop & rock leksikon


Flere lenker:

www.123hjemmeside.dk/Vivian-Sputnik -


Artister
Musikere\Gitar
Musikere\Sang

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00