Jan Erik Mikalsen

Jan Erik Mikalsen
Komponist


Jan Erik Mikalsen er født i Kristiansund og bosatt i Oslo. Han har studert ved Griegakademiet i Bergen, og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Han har hatt en rekke verk fremført av forskjellige orkestre, blant annet verdenspremierer av Bergen filharmoniske orkester, Stavanger/-, Sibelius akademiets/- og Norrköping symfoniorkester. Han har også blitt fremført av Stavanger Samtidsensemble, Kringkastingsorkesteret og Kristiansand Blåseensemble. Han har blitt bestilt av Thomas Bloch, Reykjavik Kammerorkester, Quartet Artis Wien, Oslo Sinfonietta, Bodø Sinfonietta, Orchestre de Flutes Francais, Pierre-Yves Artaud, Jacques Dupriez, Håkon Nilsen og Manger Musikklag, Bård Ask (billedkunstner), Lina F. Braaten og Trond M. Brekka.

Jan Erik Mikalsen har tidligere vunnet De unges konsert og pris fra Kavlifondet. Han ble også som en av to vinnere av Stavanger Symfoniorkesters Nordisk/Baltisk komponistverksted 2004-2005 med verket Ghouls & Moons urfremført av samme orkester under deres hovedserie 20.oktober 2005.

Samarbeidet med billedkunstner Bård Ask har de siste to årene resultert i en rekke verk, blant annet Notio Viri Placet vist i Bergen, London, Paris og Oslo.

Til 2008 har han fått bestilling fra Oslo Sinfonietta og Thomas Bloch til å skrive et nytt verk for Ondes Martenot og sinfonietta, og mottatt bestilling fra Bodø Sinfonietta til 2008.


Web: www.janerikmikalsen.no

E-post: janerikmikalsen@hotmail.com


Født: 06.05.1979 (Kristiansund)


LYTT & KJØP - fra musikkonline
 

VERKLISTE - fra MICs notebaseKomponister

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00