Liv Runesdatter

Liv Runesdatter
Vokalist, Komponist, Stemmepedagog


Freelance vokalist, komponist, produsent og stemmepedagog, og en lidenskaplig formidler av norsk folkemusikk.Hun er oppvokst på Nøtterøy (Vestfold) og har siden 1998 vært bosatt i Stavanger. Uttrykket spenner vidt med referanser både til klassisk musikk, improvisasjonmusikk og mer eksperimentelle stemmeuttrykk. Liv Runesdatter er en av få som har fordypet seg i den vokale folkemusikken fra Rogaland og Vestfold.

Liv Runesdatter samarbeider med en rekke dyktige musikere innen flere sjangre. Hun har skapt flere forestillinger i samarbeid med både dansere, billedkunstnere, filmkunsnere, scenekunstnere og forskningsmiljø. Hun driver det tverrfaglige produksjonsselskapet CARMA Contemporary Art, Music and Dance. Runesdatter har samarbeidet med kunstnere fra Norge, Sverige, Brasil, Nederland, Belgia, Tyskland, Columbia, Gambia, Tanzania, Canada, Tsjekkia, Ukraina, Russland, England, Balochistan, Iran, Azerbajdan, Moldovia og Finland og fremført musikken sin ved festivaler og konsertsteder i innland og utland. Hun har mottatt en flere priser og stipend for arbeidet sitt. I 2006 og 2007 mottok hun arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend.

Høsten 2008 ga hun ut sin første soloplate, "Syng hjerte" på Grappa/Heilo. Platen er et portrett av folkemusikkformidleren Runesdatter og presenterer uttrykksfulle og særegne tolkninger av tradisjonsmusikk fra Vestfold og Rogaland sammen med et fint knippe norske musikere. "Syng hjerte" er et kritikerrost album. NRK`s musikkanmelder Kjetil Bjørgan kaller utgivelsen "en inderlig og personlig musikk, med en sjelden kreativ fantasi". Videre uttaler han at platen "utfordrer folkemusikksjangern på en ny måte, både gjennom Runesdatters sangteknikk, og gjennom de fengende og utradisjonelle musikalske løsningene".


Web: www.runesdatter.no

E-post: liv@runesdatter.no


Født: 20.10.1979 (Tønsberg)Flere lenker:

www.myspace.com/livrunesdatter -


Musikere\Sang
Produsenter\Konsert & turné
Komponister

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00