Celile Güzelce, alias Celile
Singer / songwriter


Celile Güzelce var grunnlegger, sanger, gitarist, komponist og tekstforfatter i bandet Stillephonema. Stillephonema var forholdsvis et internasjonalt band med medlemmer fra Finland, Sverige, Tyrkia og hovedsakelig Norge.

Celile Güzelce startet med en gjesteopptreden på Radio Nova i april 2006. Siden den gang har Celile Güzelce spilt med musikere fra alle verdenshjørner, og spilt på de fleste utestedene i Oslo. Stillephonema var frem til 2012 vært mer eller mindre et undergrunnsband. Musikken var variert, og inneholdt alt fra energisk rock til akustisk pop! Bandet blandet sammen elementer fra 70-talls disko, 80- talls pop, og 90-talls grunge!

Da Celile Güzelcestartet opp i 2006, med to medlemmer Cory Long(Canada) på gitar og Celile på Vokal, var det en tilfeldighet at de etter en radioopptreden, fikk tilbud om å varme opp for Lady Moskow! Senere med gitaristene Erik Ingeberg(Cosmic Fist, Frankrike) og Morten Haug(Autosonic), ble de introdusert for en del utesteder, der i blant den kulturelle scenen Volapük. Etter flere opptredener, kom de i kontakt med andre musikere i 2007. De fikk med Oliver Blomqvist (Dom Andra, Finland/Sverige) på bass, Erik Haugerud(Mad Love Venue) på gitar, og Mansel Ismay(Australia) på trommer. Denne besetningen fikk spille på en del utesteder og høydepunktet var Musikkfest!

Etter en tragisk misforståelse med myndighetene ble batteristen kastet ut av landet. Dette ble en tung opplevelse for bandet. Bassisten reiste tilbake til Finland, og gitaristen satset videre på sin egen musikk. Celile Güzelce begynte å fremføre Stillephonema-låtene akustisk. I 2008 kom CelileGüzelce i kontakt med batterist(Hunekers) Erik Eriksen, bassist(Gradlab) Jostein Garder, og Fiolinist Harald Zeigler. I 2009 vendte bandet tilbake, og rommet i tillegg Oliver Blomqvist, Jon Zeigler(gitar), og Gunnar Motland(The Goo Men) på trommer.

I 2010 bestemte bandet seg endelig for å spille inn på studio, og kom i kontakt med selskapet Mind Music Productions, drevet av Rune Minde. De hadde bestemt seg for å spille inn en singel, som da ble ”In love With a Ghost” i Magic Room Studio. Denne produksjonen ble spilt inn av Oliver Blomqvist, Jukka Lempa, Gunnar Motland og Celile Güzelce. Etterhvert fikk Konglomeratene(Jannicke Johansen og Magnus Flåto) lagd en musikkvideo, som ble godt mottatt. Bandet fikk med dette en del spillejobber i Oslo for å promotere musikkvideoen.

I 2011 bestemte bandet seg for å eksperimentere med forskjellige baterister, og fikk da spille med Nicolai Gregersen(Tennessee Beats), Rob Baker(Catoan, Irland) og Fredrik Ihler(Death Phonetics). I 2012 rommet bandet en ny sammensetning. Denne gangen med baterist Vegar Eriksfallet(Babylon Bastards), gitarist Lars Julio, og basist Lars Thortveit.

I 2013 bestemte Celile Güzelce å løse opp bandet Stillephonema og fortsette med låtene alene. Låtskriver og komponist Celile Güzelce har vært interessert i å jobbe med musikere fra forskjellige sjangre og land. For henne har det viktigste vært variasjon i låtene!


Web: www.celile.no

E-post: celileg@hotmail.com


Født: 20.07.1977 (Oslo)
Artister
Musikere\Sang
Komponister
Musikere\Gitar

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00