Erlend Viken
Felespiller, Komponist, Pedagog


Musiker, komponist og pedagog, født 1984 i Oppdal, bosatt i Oslo.

Erlend Viken kommer fra en stor musikerslekt. Han begynte å spille fele som 6-åring, og det var faren, Erik Sverre, som var den første læremesteren. Det er tradisjonsmusikk fra Oppdal som er Erlends kjernereportoar, men han er av den nye generasjonen folkemusikere som har høyere utdanning på feltet, og har derfor god kjennskap til flere tradisjoner fra både inn og utland.

Han gikk folkemusikklinja på Vinstra Vidaregåande Skule, og etter det tok han bachelorgrad i utøvende folkemusikk fele/hardingfele på Norges Musikkhøgskole. Han har også Praktisk Pedagogisk Utdanning (PPU) fra samme skole. Han har gått i lære hos noen av de fremste folkemusikerne vi har i landet: Per Sæmund Bjørkum, Håkon Høgemo, Nils Økland og Tore Bolstad.

Erlend jobber som heltids musiker og er aktiv i flere band og prosjekter. Sammen med felekollega Aslak Brimi ga han ut plata "Duo" i 2009, og den fikk veldig gode kritikker i media. Plata vant også folkelarmprisen samme året. Erlend er fast medlem i bluegrassbandet Earlybird Stringband. De kom med sin første plate i 2010, og ble nominert til spellemannsprisen i kategorien country. Erlend er også aktiv i andre band, og har turnert med Frikar Dance Company, Majorstuen og Aasmund Nordstoga.


2010: Earlybird Stringband ¨Earlybird Stringband¨ (VME)
2009: Aslak O. Brimi & Erlend Viken ¨Duo¨ (Ta:lik)>Diskografi:


Web: www.myspace.com/erlendviken


Født: 11.09.1984 (Oppdal)Flere lenker:

www.myspace.com/erlendviken - Erlend Viken -myspace

www.myspace.com/feleduo - Aslak Brimi & Erlend Viken -myspace

www.earlybirdstringband.com - Earlybird Stringband -hjemmeside

www.myspace.com/earlybirdstringband - Earlybird Stringband -myspace


Musikere\Fiolin
Musikere\Hardingfele
Komponister
Pedagoger

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00