Ragnhild Eide Akslen

Ragnhild Eide Akslen
Sopran


Ragnhild Eide Akslens repertoar strekker seg fra samtidsmusikk til middelaldermusikk. Har hatt både sceniske roller og solistoppdrag med orkestre. Hun var solist på De Unges Konsert med Bergen Filharmoniske orkester i 2002, og på nyttårskonserten med Ålesund Symfoniorkester i 2006.

Under Festspillene i Bergen 2007 urfremførte hun Ketil Hvoslefs "Gåte", og i juni samme år var hun hovedartist under programposten "Atelier de Chanteur" på Radio France i Paris hvor hun fremførte Griegs "Haugtussa". Under Borealis 2007 deltok hun på flere konserter med musikk av blant annet Luigi Nono og Kaija Saariaho. Hun har også fremført Schönbergs "Pierrot Lunaire" med BIT20 på Den Nationale Scene i Bergen. Akslen er medlem av middelalder- og renessanseensemblet "Currentes" og er ellers mye brukt i kirkemusikalsk sammenheng.

Hun studerte sang ved Griegakademiet i Bergen med Hilde Haraldsen Sveen som lærer, og med Tonny Landy under et utvekslingsopphold ved Det Konglige Danske Musikkonservatorium. Hun har også deltatt på mesterklasser med Kiri Te Kanawa, Njål Sparbo og Susanne Eken.

Medvirkning på cder: E.Grieg: Haugtussa, (Radio France,"Atelier de chanteur", 2007), A.Dagsvik: Men du syng Irina (Cantando Records, 2003), i tillegg til diverse innspilinger med korene SKRUK og KorVest.


Web: www.ragnhild-akslen.no

E-post: post@ragnhild-akslen.no

Musikere\Sang
Pedagoger
Dirigenter

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00