Foto: MIC/Lisbeth Risnes

Erik S. Dæhlin
Komponist og utøver


Erik Dæhlin er spesielt opptatt av instrumental- og musikkteatersjangrene, der utøverens performativitet utspilles i og forbi det musikalske materialet, og i kontekst til den fremføringsform som benyttes. Denne interessen har han delvis ervervet fra ensemblet NING, som han som slagverker grunnla i 1997 og der fokus nettopp lå på et utvidet utøverperspektiv.
Dæhlin har fra dette ensemblet og andre grupper og konstellasjoner bred erfaring innen de fleste rytmiske og kunstmusikalske sammenhenger, kammermusikk og musikkteater. Han har som utøver gjestet de fleste norske og nordiske samtidsmusikkfestivalene. Ved siden av å være medlem i NING, slagverkensemblet Puls og å utgjøre halvparten av musikk-performanceprosjektet SPLOING, har han gjort flere radioopptak for NRK P2 og spilt inn plater med norsk samtidsmusikk der han også har vært produsent.
Dæhlin er utdannet slagverker fra konservatoriet i Tromsø, og har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med bl.a. Olav Anton Thommessen, Asbjørn Schaathun og Henrik Hellstenius. Han har også tatt timer og deltatt i seminarer med Michael Finnissy, Helmut Lachenmann og Jörg Mainka. Som komponist har han vært virksom siden 1997. Han har komponert både solo- og kammermusikk, samt elektroakustisk musikk for blant annet Kringkastingsorkesteret, MiN Ensemblet, Oslo Sinfonietta, NING, Håkon Stene, Kjell Tore Innervik, Oslo Camerata, Liv Glaser m.fl. Hans musikk har vært framført ved World Music Days i Hong Kong og ved en rekke europeiske og nordiske scener og konsertsaler.


Web: www.erikdaehlin.no

E-post: daehlin@gmail.com


Født: 14.06.1976 (Oslo)


BIOGRAFI - fra mic

BIOGRAPHY - in english

VERKLISTE - fra MICs notebaseKomponister
Musikere\Slagverk

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00