Vegar Sandholt foto: Simen Kjellin

Vegar Sandholt
Klokkenist, Organist, Kordirigent


Vegar Sandholt (1967) har studert kirkemusikk, orgelspill og kordireksjon ved Norges musikkhøgskole. Våren 2005 avla han diplomklokkenisteksamen ved Den skandinaviske klokkenistskole i Danmark. I mai 2007 debuterte han som klokkenist i København etter fullført solistklasse ved skolen.
Vegar har arbeidet som organist og kordirigent fra 1986 og hatt mange ulike engasjementer tilknyttet organisasjoner og utdanningsinstitusjoner. Han har vært dirigent for bl.a. Oslo domkirkes guttekor og vokalensemblet exOlavo. Fra og med mars 2007 er han kantor i Lilleborg kirke i Oslo.
  Høsten 1999 ble Vegar engasjert som klokkenist ved konsertklokkespillet i Oslo rådhus. Da han tok fatt på studier ved Den skandinaviske klokkenistskole, var det første gang nordmenn begynte å studere kunsten å spille klokker. Han mottok graden maître carillonneur etter sin diplomeksamen. Vegar er og klokkenist ved det konsertklokkespillet i Bærum rådhus. Han konserterer også på Nordic Carillons transportable klokkespill.
Vegar var initiativtaker til å invitere World Carillon Federation til å avholde sin verdenskongress i Oslo i 2004. Den 14. Word Carillon Congress fant sted i juni 2004 under Hennes Majestet Dronning Sonjas beskyttelse med Vegar som leder av kongressarbeidet. Årlig har han ansvar for Oslo internasjonale klokkespillkonserter på byens instrumenter.
Han har vært sensor ved Den skandinaviske klokkenistskole og jurymedlem i den prestisjetunge Fabiolakonkurransen i Belgia. Vegar er en allsidig musiker som benyttes i mange sammenhenger. Han konserterer i både inn- og utland. Han har spilt i Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Nederland, Belgia, England, Irland, Spania, Frankrike og i USA. Flere betydningsfulle klokkespillfestivaler har invitert ham til å konsertere.


Web: www.vegarsandholt.no

E-post: vegar.sandholt@carillon.no


Født: 24.11.1967Flere lenker:

www.carillon.no - Klokkespill i Norge

www.carillon-music.com - Forlag: Amercian Carillon Music Editions


Musikere\Orgel
Musikere\Piano
Dirigenter
Produsenter\Konsert & turné

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00