Maria Haukaas Storeng

Maria Haukaas Storeng


Maria Haukaas Storeng vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2008 med låten ”Hold On Be Strong” skrevet av kollega og venninne Mira Craig. Låten ble en av årets største hits (med nr 1 som høyeste plassering i Norge), og solgte raskt til platina, i tillegg til å gjøre seg bemerket på hitlister i Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige og Tyrkia. Maria kom på en imponerende 5.plass i den internasjonale Eurovision-finalen.
Marias 2. album Hold On be Strong ble utgitt på Universal Music mai 2008, og solgte til gull etter bare 3 uker.

Allerede 11 år gammel spilte Maria hovedrollen i musikalen Annie på Bryggeteateret i Oslo, og i 1995 fikk hun hovedrollen i Trollmannen fra Oz på Det Norske Teateret. Hun har siden spilt i en rekke rekke teater- og showproduksjoner; Fame, Abba-hyllesten Thank You For The Music, Peer Gynt ved Gålåvatnet, og Hamlet, for å nevne noe. I 2003 deltok Maria i Idol på TV2, og debuterte som plateartist året etter. Hennes første album Breathing solgte til gull. I perioden etter Idol har Maria jobbet både live og i studio med etablerte musikere og låtskrivere.

Maria var ambassadør under TV aksjonen på NRK i oktober 08, og i november 08 spillte hun Rizzo i Grease i Oslo Spektrum. Hun deltok også på den turnerende Julegallaen sammen med bla Kurt Nilsen. Maria var i 2009 programleder sammen med Per Sundnes i Melodi Grand Prix.


Web: www.myspace.com/mariahaukaasstoreng

Artister

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00