Julia Gusek
Lyrisk sopran med koloratur


Julia Gusek er født og oppvokst i Tyskland men eventyrlyst og interesse for land og språk førte henne til Norge hvor hun fullførte sin mastergrad ved Barratt Due Musikkinstitutt med Prof. Torgun Birkeland som lærer.

Julia Gusek er en allsidig sanger som føler seg hjemme i de fleste sjangre og stilarter. Hun har allerede vært solist på scener som Den Norske Opera og Ballett, Universitetets Aula, Drammens Teater og Folketeateret i Oslo, samt på Fartein Valen Festivalen og Oslo Operafestival. Hun har sunget hovedrollen som Susanna i «Figaros Bryllup», Komtesse Stasi i «Czardasfyrstinnen» og Mademoiselle Silberklang i «Teaterdirektøren», men også sopranpartiene i store kirkemusikkverk som Mozarts «Requiem», «Kroningsmessen» og Brahms’ «Ein Deutsches Requiem» sammen med Sølvguttene. Dessuten er hun aktiv i flere ulike, faste kammermusikkensembler der hun er spesielt opptatt av samspillet mellom poesi, musikk, klang og stemninger.

Julia Gusek har deltatt på mesterklasser og kurs med lærere som KS Karan Armstrong, Elizabeth Norberg-Schulz, Randi Stene, Susanna Eken, Mona Julsrud, Barbara Bonney.


E-post: jugusek@gmail.com


Født: 02.04.1985
Musikere\Sang
Pedagoger
Dirigenter

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00